KıbrısManşet

Magarına Bulli artık lüks yiyecekler sınıfına girdi

Zamlar sadece cebimizi ve yaşam standartlarımızı değil, artık mutfak kültürümüzü ve damak tadımızı da tehdit eder hale geldi

Hali hazırda; tüp gaz, içme suyu ve süt ürünleri ve makarnaya yapılan zamların ardından tavuk fiyatlarına da gelen zamla birlikte sofralarımızın vazgeçilmezi magarına bulli artık lüks yiyecekler sınıfına girdi



“BİR BÜTÜN TAVUĞUN FİYATI 100 TL’YE ULAŞTI”… Ülkemizde zam yağmurlarının ardı arkası kesilmiyor. İğneden ipliğe temel gıda ve temel tüketim maddeleri dâhil her emtianın zamlardan nasibini aldığı ülkemizde bir zam da tavuk etine geldi. Marketlerde satılan tavuğun kilo fiyatı 4 TL’lik zamla 39,52 TL’den 43,50 TL’ye yükseldi. Bütün bir tavuk ise ortalama 90 – 95 TL arasında satılacak. Vatandaşlar hali hazırda kırmızı etin tadını çoktan unutmuşken, artık beyaz et de sofralardan uzak kalacak gibi görünüyor.

MAGARINA BULLİNİN MALİYETİ ÇOK YÜKSEK… Tüp gaza gelen okkalı zamla birlikte gazocağında yemek pişirmek hali hazırda zorlaşmışken, tavuğa gelen zamla birlikte sofralarımızın olmazsa olmazı magarına bulli de lüks sınıfına girdi. Bir tavuğun haşlanması ve sonra kızartılması, kızartma için kullanılacak sıvı yağın maliyeti, makarnanın haşlanması, haşlama için kullanılacak damacana suyun maliyeti, makarnanın üzerine eklenen hellim rendesi derken liste uzadıkça maliyet de yükseliyor.

“ORTA DÜZEYDE MAAŞ ALANLARIN DAHİ DURUMU KÖTÜ”… Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 kişilik bir aile için 31 Mart 2022 tarihi itibariyle açlık sınırının 7 bin 149 TL’ye yükseldiği duyuruldu. Özellikle Elektriğe akaryakıta, tüp gaza,  ekmeğe, süt ve süt ürünlerine yapılan yüksek oranlı zamların halkın belini büktüğünü ifade eden KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Bu şartlar altında değil asgari ücretliler orta düzeyde maaş alan kamu ve özel sektör çalışanlarının ve ailelerinin dahi sağlıklı beslenme olanağı kalmadığını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu