KıbrısManşetSiyaset

Mağusa İnisiyatifi, sınır kapılarının açılmamasını protesto edecek

Mağusa İnisiyatifi'nden yapılan açıklamada, "Bir virüsün arkasına sığınarak bu adanın tümünde insanların kurdukları ilişkileri, ulus ötesi birlikteliklerini ve serbestçe dolaşımını engellemeyi başaramayacaksınız" denilerek, Çarşamba günü saat 16.30’da Mağusa Buğday Cami karşısındaki meydanda toplanacaklarını açıkladılar

Mağusa İnisiyatifi’nden yapılan açıklamada, “Bir virüsün arkasına sığınarak bu adanın tümünde insanların kurdukları ilişkileri, ulus ötesi birlikteliklerini ve serbestçe dolaşımını engellemeyi başaramayacaksınız” denilerek, Çarşamba günü saat 16.30’da Mağusa Buğday Cami karşısındaki meydanda toplanacaklarını açıkladılar. Yapılan açıklamada, “Tüm esnafı ve bu konuda ses vermek isteyen herkesi toplanmaya çağırıyoruz” çağrısı da yapıldı.

“Başaramayacaksınız…

Bir virüsün arkasına sığınarak bu adanın tümünde insanların kurdukları ilişkileri, ulus ötesi birlikteliklerini ve serbestçe dolaşımını engellemeyi başaramayacaksınız. Adamızın dağına taşına kazınmış binlerce yıllık insanlık tarihinde siz yoktunuz. Sınırsız şekilde binlerce yıl, onlarca farklı kültürden, dinden ve ulustan birçok insanın yaşadığı bu kara parçasının sadece son yarım asrında bir karabasan gibi yarattığınız ve bizi hapsettiğiniz bu ucube rejimlerin elbette farkındayız.

Bir virüsü bahane ederek, yarattığınız kavram kargaşaları içinde bu ada insanları dikenli tellerin arkasında tutma düşüncenize karşı bilin ki sessiz kalmayacağız. Mağusa’dan başlayarak sesimizi yükselteceğiz. Çarşamba saat 16.30’da Mağusa Buğday Cami karşısındaki meydanda toplanacağız. Tüm esnafı ve bu konuda ses vermek isteyen herkesi toplanmaya çağırıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu