KıbrısManşet

Mağusa İnisiyatifi: kaçak katın yapımı bir gecede tamamlandı

Mağusa İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, Mağusa Suriçi’nde tarihi dokuyu bozan kaçak bir katın tek gecede tamamlandığı ifade edilerek, “Mağusa İnisiyatifi olarak, Mağusa Suriçi’nin artan rant beklentilerine feda edilmesine izin vermeyeceğiz!” uyarısında bulunuldu

Mağusa İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mağusa Suriçi’ndeki Namık Kemal Meydanı’nda bulunan İş Bankası binasının, Mardo isimli işletme tarafından “tarihi dokuya uyumsuz” bir şekilde kullanıldığı savunuldu.

İşletmenin, söz konusu binada, projeye aykırı olarak teras yapımına başladığı anımsatılan açıklamada, “hafif strüktürlü kaçak kat, sivil toplum örgütleri ve Eski Eserler Dairesi (EED) Mağusa Şubesi’nin itirazları sonucu kaldırılmıştı” denildi.

“İŞLETMEYE İMTİYAZ TANINDI”

Ancak yapılan itirazlara karşın, söz konusu işletmeye imtiyaz sağlandığı ve meydanın Lala Mustafa Paşa Camii’ne bakan kısmının işletme tarafından kullanıldığı, ayrıca tüm ikazlarına rağmen terastaki kaçak katların yapımının bir gecede tamamlandığı kaydedildi.

Mağusa İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, “Bilinmelidir ki, kentimizin en önemli tarihi mekanında, en önemli tarihi yapımızın algılanmasını olumsuz biçimde etkileyen böyle bir kaçak yapıya kesinlikle izin vermeyeceğiz” denilerek, “Mağusa İnsiyatifi olarak, Mağusa Suriçi’nin artan rant beklentilerine feda edilmesine izin vermeyeceğiz!” uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, “Mağusa, Suriçi, Namık Kemal Meydanı sadece buralardan rantsal kazanç bekleyenlerin taleplerine göre dönüşemez. Mağusa hepimizindir!” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu