GenelKıbrısManşet

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı sürecinin yasadışı bir şekilde onaylanmasına tepkiler sürüyor

Mağusa İnisiyatifi Sözcülerinden Dr. Okan Dağlı: “Bunu asla kabul etmeyeceğiz, gereken neyse yapılacak”

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı sürecinin Birleşik Kurul tarafından yasadışı bir şekilde onaylanmasına tepkiler sürüyor

Mağusa İnisiyatifi Sözcülerinden Dr. Okan Dağlı: “Bunu asla kabul etmeyeceğiz, gereken neyse yapılacak”

İskele Belediyesi İmar Planı Danışmanı Can Kara: “KTMMOB bu sürece dahil edildi mi? İmar Planın planının son 1 senede uğradığı değişiklikler halkla paylaşıldı mı?”

Biyologlar Derneği Eski Başkanı Hasan Sarpten: “Devlet eliyle yasalar çiğnendi. Ekonomik Örgüt geçinenler devlet yasasını yok saydı”

Tartışmalara yol açan Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planına tepkiler devam ediyor.

Planın yürürlüğe konulmasının suç, sorumsuzluk ve aymazlık olduğunun, bu amaçla mücadele veren tüm paydaşlar ile birlikte hareket edeceklerini kaydeden Sivil Toplum Örgütleri, bazı kesimlerin rant sağlamak amacı ile planın geçmesini ‘usulsüz’ olarak değerlendirdi.

Mağusa İnisiyatifi Sözcülerinden Dr. Okan Dağlı:

“Bunu asla kabul etmeyeceğiz, gereken neyse yapılacak”

Mağusa İnisiyatifi sözcülerinden Dr. Okan Dağlı, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planının kendilerini çok ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Uzun bir süredir bu konun tartışıldığını dile getiren Dağlı, “Plan-emirname sorunu vardı, çeşitli toplantılara katıldık. Uzlaşı ile ortaya bir plan çıktı, ancak Resmî Gazete ’de yayımlanmadı” dedi.

Planın hayata geçmeden rafa kaldırıldığını bildiklerini ancak ilgili paydaşların haberi olmadan, fikir, görüş alınmadan sadece 3 belediyeye danışıldığını kaydeden Dağlı, “Halkla, kamuoyu ile paylaşılmadan bir plan geçti” şeklinde konuştu.

Dağlı: “Burası bizim yaşam alanımız”

Mağusa İnisiyatifi Sözcülerinden Dr. Okan Dağlı, Mağusa’nın tarihi, kültürel varlıkları ve deniziyle birlikte üniversite ve liman kenti olmasıyla da çok önemli bir kent olduğuna dikkat çekti.

“Burası bizim yaşam alanımız” sözlerini ifade eden Dağlı, Mağusa Suriçi’nin çok önemli olduğunu ve gözleri gibi baktıklarını kaydetti.

“Başta Müteahhitler Birliği olmak üzere” birçok kesimin çıkarlarına dikkati çeken Okan Dağlı, bu süreci asla kabul etmeyeceklerini gereken neyse yapılacağını dile getirdi.

İskele Belediyesi İmar Planı Danışman ekibi Can Kara:

“KTMMOB bu sürece dahil edildi mi? İmar Planın planının son 1 senede uğradığı değişiklikler halkla paylaşıldı mı?”

İskele Belediyesi Danışman ekibi Can Kara, Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planın planının son 1 senede uğradığı değişiklikler halkla paylaşıldı mı? Halka sunuldu mu?” sorusunu sordu.

Planda çalışan teknik insanlar (gerek şehir planlama dairesi gerekse belediye teknik komiteleri) 2019 aralık ayından itibaren planın revizyonunda yer aldı mı? İfadelerini kullanan Kara, “KTMMOB bu sürece dahil edildi mi? Ülkesel Fizik Planda yer alan katılımcılık koşulları revizyonda gerçekleşti mi?” dedi.
Taleplerinin net olduğuna vurgu yapan Kara, hukuksuz ve usulsüz bir şekilde bu süreci yürütenlerin ve ranta hizmet edenlerin cezalandırılmasını istediklerini ifade etti.

Biyologlar Derneği Eski Başkanı Hasan Sarpten:

“Devlet eliyle yasalar çiğnendi. Ekonomik Örgüt geçinenler devlet yasasını yok saydı”

Biyologlar Derneği eski başkanı Hasan Sarpten, devlet eliyle yasaların bir kez daha çiğnenmiş olduğunu kaydetti. Uzmanların oturup çalıştığı bir planının yürürlüğe girmediğini, dönemin başbakanının Resmî Gazetede planı yayımlamadığını ifade eden Sarpten,” Bu son yapılan seçim üstü siyasi amaçlıdır” dedi.

Ekonomik Örgütler olarak geçinenlerin devlet yasasını yok saydığını da kaydeden Sarpten, “Müteahhitlerin taleplerine hizmet edilen bir noktadayız” ifadelerini kullandı.

Halkın bunu görerek, Ekonomik Örgütlerin çıkarları için çevrenin tahrip edildiğini, çıkarlar uğruna kriz yaratıldığını kaydeden Hasan Sarpten, “Halk tüm bu yaşananları da görerek gereken cevabı versin” şeklinde konuştu.

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu