EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Mağusa Türk Genel İş Sendikası: Devam eden savurganlık ve kötü yönetimi protesto ediyoruz!

Bugün 7 saatlik uyarı grevi kararı alan Gazimağusa Belediyesi’nde Mağusa Türk Genel İş Sendikası açıklama yaptı.

Bugün 7 saatlik uyarı grevi kararı alan Gazimağusa Belediyesi’nde Mağusa Türk Genel İş Sendikası açıklama yaptı.

Sendikadan yapılan açıklamada, Mağusa Türk Genel İş Sendikası yönetim kurulu olarak 2021 tarihinden itibaren ödenmeyen ek mesailer, 15’lik maaşların zamanında ödenmemesi, geçici personelin geriye kalan yan haklarının halen ödenmemesi, GAMABEL personelin ödenmeyen Ocak maaşları ve tüm bunlara rağmen devam eden istihdamlar nedeniyle bugün, 08.00-15.00 saatleri arasında uyarı grev kararı alındığı belirtilmişti.

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu Mağusa Belediyesi önünde açıklama yaparak şunları aktardı:

“Bugün itibarıyla belediye önünde toplanmamız ve grevimizin amacının sadece parasal konular ve maaş alamamak olmadığını belirmek istiyoruz. Aylarca adeta sistemli bir şekilde devam eden savurganlık ve kötü yönetimin sonucu olarak bugün belediyemiz maaş ödeyemeyecek duruma getirildi.

Sorunun kaynağına dönük en küçük tasarruf ve ekonomik tedbir alındığını, ödemelerin düzene gireceğine dair ufukta bir ışık olduğunu görebilmeyi çok umut ettik ancak bu beklentimizin her geçen gün beyhude bir bekleyiş olduğunu acı gerçeklerle yaşıyoruz. Hangi hesaplar içinde olduğu bilinmeyen akıl ve mantık dışı uygulamalarla bizleri her geçen gün daha da şaşırtan idare tedbir almak yerine ek istihdam yapmanın yollarını aramaktadır.

Belediyeye yapılan her yeni istihdam belediyenin üzerine yüklenen ek külfet demektir, aynı zihniyetle devam edilmesi halinde tüm çalışanların geleceğini ateşe atmak demektir, zaten durmak üzere olan hizmetlerin hiç verilememesi demektir. 31 Ocak itibarıyla ödenmeyen aylık maaşlarımız 15 Şubat’ta ödenmiş, halen 15’lik maaşların ödenmemiş olması bizi derinden etkilemektedir.

İdarenin sendikamız ile mesailerle ilgili yaptığı taahhütnamede geriye düşüldüğünü, buna rağmen her zaman sendika olarak iyi niyetimizi gösterdiğimiz aşikârdır. Bugün itibarıyla belediyenin çalışanına ödemekle yükümlü olduğu miktarlar şunlardır:

‘Onbeşlik maaşlar 863 bin TL, geçicilerin kesilen yan hakları 700 bin TL, 14 aylık mesailerin toplamı 1,500 milyon, Gamabel personeli 850 bin TL.’

Kıdem tazminatlarının mahkeme yoluyla verilmesi emekliye çıkan belediye çalışanlarını da zor durumda bırakmaktadır. Emeklilerin ödenmeyen ikramiyelerinin mahkeme yoluyla ödenmek zorunda olmasının ceremesini bu çalışan ödememelidir. Gama-Bel personelinin Ocak ayı maaşlarının halen daha ödenmemesi de krizin daha da büyük olduğu göler önüne sermektedir, bizlerle aynı işi yapan iş arkadaşlarımızın maaş alamaması kabul edilebilir değildir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu