GenelKıbrısManşet

Mağusa Türk Genel İş Sendikası’ndan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür plaketi

Mağusa Türk Genel İş Sendikası dün 21.12.22 tarihinde, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Arter yapmış olduğu konuşmada görevinin son günlerinde genel bir değerlendirme yaparak, çalışanların emeklerinin her zaman alınması taraftarı olduğunu ve bunun toplu iş sözleşmeleri imzalanırken hiçbir sorun yaşanmadığını, şehrin bütün derdini kahrını Belediye Çalışanlarının çektiğini kaydetti. Pandemi süreci ve sonrasında yaşanan sıkıntıları dile getiren Başkan Arter, pandeminin beraberinde getirdiği ekonomik sıkıntılar ile çalışanların çok mağdur olduğunu da ekledi.

Yaşananlar ve yaşatılanlar neticesinde zaman zaman Belediye’de grevler de olduğunu ekleyen Başkan Arter, “Eminim ki çalışanlar haklarını isterlerken çok çok haklıdırlar, sizler de sendika yönetimi olarak çalışanların çalışmışlıklarının alınması yönünde faaliyet göstermeniz lazımdır ama sizlerle irtibatı hiç kesmedik, grevler de olsa belediye idaresine karşı yürüyüşler de olsa çünkü onların haklı olduğunu biliyorum fakat insanoğlu bazı noktalarda çaresiz kalır. O çaresiz günleri de beraber atlattık ve bu günlere geldik.” dedi.

Konuşmasını tamamlarken iyi temennilerde bulunan Başkan Arter; “Ben dilerim ki belediye idaresi seçimden sonra yeni gelecek olan yine hoşgörü içerisinde uzlaşı içerisinde, belediyeyi çalışanlar ile birlikte idare eder.” dedi ve Sendika’ya bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan ve aralarında hiçbir sert tartışmanın geçmemiş olmasından dolayı teşekkür etti.

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Genel Başkanı Doğan Özüşen, 8 buçuk yıl birlikte çalışma şerefine ulaştıklarını dile getirirken konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bu 8 buçuk yılı özetleyecek olursak biz sizden razıyız, bazı dönemlerde birlikte üzüldük birlikte sevindik bazen belediyenin dışında gelişen sebeplerden dolayı birlikte gerildik, birlikte mücadele ettik ama hiçbir zaman saygıyı sevgiyi eksik etmedik.”

Dışarıdan yapılan grevlerin göründüğünü fakat, hiçbir zaman aradaki sevgi ve saygının, abi kardeş ilişkisinin yitirildiğini kaydeden Özüşen, Arter’in gerek toplu iş sözleşmelerinde gerek bu zorlu dönemde maaşların ödenmesi konusundaki hassasiyetini dile getirerek “Maaş geriliği olmayan nadir belediyelerden biriyiz, bunu başarmak kolay değildir. Bu sıkıntılara rağmen belediyenin bu noktada olmasının sizin başarınızdır diye düşünüyorum.” diyerek teşekkürlerini sundu.

Yapılan konuşmaların ardından, Mağusa Türk Genel İş Sendikası Genel Başkanı Doğan Özüşen Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e Teşekkür Plaketini takdim etti.

(MHA)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu