KıbrısManşetToplum

Mağusa Türk Gücü yönetimi Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin uygulamalarına isyan etti

Mağusa Türk Gücü Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde sporcuların yaşadıkları sorunlara dikkat çekilerek, isyan edildi

Mağusa Türk Gücü Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde sporcuların yaşadıkları sorunlara işaret edilerek, isyan edildi.

Açıklamada, “Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin Ortopedi Servisi bu kentin şampiyon sporcularını üzüyor, yaralıyor, acıtıyor…” denildi.

“1 AY SONRAYA AMELİYAT TARİHİ VERİLMESİ NASIL BİR ANLAYIŞTIR?”

“Bir gencin kırık kolu için 1 ay sonraya ameliyat tarihi verilmesi nasıl bir anlayıştır?” diye sorulan açıklamada, şöyle devam edildi:

“Uvanç Recaioğlu 15 Temmuz’da trafik kazası yaşadı. Kalça kırığı ameliyatı için ileri tarih verildi, acı içerisindeki sporcumuzu 50 bin TL ödeyerek özelde ameliyat yaptırdık.

Hüseyin Karakuş A2 maçında eli kırıldı. Ameliyat tarihi 5 Haziran 2023 yılına yani 7 ay sonraya tarih verildi.

U16 oyuncumuz. Antrenmanda kaval kemiği kırıldı, ameliyat tarihi 10 gün sonraya verildi.”

“SPORCULARIMIZ BÖYLESİ BİR SAĞLIK SİSTEMİNİ HAK ETMİYOR”

Bu şartlarda spor yapmanın ne kadar mümkün olduğu sorulan açıklamada, “Yetkilileri sporcu sağlığı için tedbir almaya, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ni de sporcularımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Takdiri size bırakıyor ve yineliyoruz: Sporcularımız böylesi bir sağlık sistemini hak etmiyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu