GenelKıbrısManşet

Mağusa’da “Adalet İçin Koşuyoruz”

Dörter Construction Ana Sponsorluğunda bu yıl ikinci kez Famagusta Marathonu düzenleniyor. Maratonda, "Adalet İçin Koşuyoruz" sloganıyla Mağusa'nın meleklerinin adları ve anılarının yaşatılması amaçlanıyor.

Dörter Construction Ana Sponsorluğunda bu yıl ikinci kez sosyal sorumluluk projesi kapsamında Famagusta Marathonu düzenleniyor. KKTC’nin en büyük spor organizasyonlarından biri haline gelen Famagusta Maratonu’nu düzenleniyor. Maraton, 6-7 Nisan 2024 tarihinde yapılacak.

2. Dörter Famagusta Marathon’u bu yıl “Adalet İçin Koşuyoruz’’ sloganı ile yapılıyor. Maraton, Dörter Construction ana sponsorluğu, KKTC Atletizm Federasyonu, Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yeni Boğaziçi Belediyesi ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Dörter Construction Ana Sponsorluğunda organize edilen maratonla ile ilgili bilgi veren Dörter Construction Direktörlerinden Metin Dörter, Famagusta Maratonu’nu düzenlerken iki büyük amaçları olduğunu dile getirdi. Kuzey Kıbrıs’ın dünya tarafından tanınmasına katkıda bulunmak ve adamızı Dünya Atletizim organizasyonlarına taşımayı ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde depremde yaşamını yitiren Şampiyon Melekler’in adlarını ve anılarını yaşatmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

Metin Dörter, 3K Koşusunun tüm gelirinin Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneğine bağışlanacağını belirterek, bu nedenle bu maratona katılımın meleklerimize verdiğimiz sözümüz tutulmasında çok anlamlı bir katkı sağlanacağını kaydetti.

Organizasyon hakkında basına bilgi veren Organizasyon Direktörü Yetkin Öngün, KKTC’nin en büyük sponsor organizasyonu haline gelen maratonun, 6-7 Nisan tarihinde yapılacağı bilgisini verdi. Öngün, bu maratonun KKTC sınırları içerisinde Dünya Atletizm Organizasyonu tarafından resmi olarak onaylanan “İLK MARATON YARIŞI” olduğunu ve bununla gurur duyduklarını belirtti. Yarışmalara yerli ve yabancı koşucuların büyük ilgi gösterdiğini ve bu durumdan memnun olduklarını söyleyen Öngün, her geçen yıl daha da kaliteli organizasyonların yapıldığını ve bunun ülke sporuna büyük katkı sağladığını belirtti. Bu yıl organizasyona 10 binin üzerinde bir katılımcı beklediklerini ifade etti.

TOPLAM NAKİT ÖDÜL MİKTARI 500 BİN TL

Organizasyon Direktörü Yetkin Öngün, geçen yıl olduğu gibi bu yılda yarışmadaki derecelendirmelerin Türkiye’den gelecek olan Depar Timing Tansif Şirketi (çip), Famagusta Marathon özel ekibi ve KKTC Altetizm Federasyonu resmi hakemleri ile yapılacağını belirtti. Organizasyona altın sponsorluk yapan Cortado Espresso Bar, Tricon Developments ve Roots Lounge Bar’ın ise önemli katkıların bulunduğu da ifade etti.

Öngün, organizasyonda dağıtılacak toplam nakit ödül miktarının 500 bin TL olduğunu ve bunun yanında sponsor hediyelerinin de verileceğini ifade etti. Öğün, tüm Kıbrıs halkına 7 Nisan 2024 Pazar sabahı bu muhteşem organizasyona katılmaları veya izlemeleri için sokaklara çıkıp koşuculara destek olmaları çağrısında bulundu.

Famagusta Marathonda koşulacak mesafeler, ‘Cortado Marathon Race 42K, Tricon City Race 10K, Roots Synergy Race 6 K, Run For Charity 3K, Kids Fun Run 1 K’ olarak 5 kategoriden oluşuyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu