GenelKıbrısManşetToplum

Mağusa’da ‘Benim Yuvam Kreş’te büyük sorumsuzluk: 2 yaşındaki bebek ‘kafa travması’ geçirdi

Mağusa’da ‘Benim Yuvam Kreş’te yaşanan büyük sorumsuzluk ailenin şikâyeti ile polise taşındı. ‘İhmalkarlık’ sonucu 2 yaşındaki çocuk ‘Kafa travması’ geçirdi

Mağusa’da ‘Benim Yuvam Kreş’te yaşanan büyük sorumsuzluk ailenin şikâyeti ile polise taşındı. ‘İhmalkarlık’ sonucu 2 yaşındaki çocuk ‘Kafa travması’ geçirdi

ÖZEL HABER

Mağusa Çanakkale bölgesinde ‘Benim Yuvam’ isimli kreşte eğitim gören 2 yaşındaki Kuzey Soybir, sandalyeden düşerek kafa travması geçirdi.

Aile, olayın ilk kez yaşanmadığını bir ay içinde çocuklarının ikinci kez yaralandığını dile getirerek, kamera görüntülerini izledikten sonra dehşete düştüklerini anlattı.

Soybir ailesi yaşadıkları süreci hem sosyal medya hesaplarından hem de gazetemize ulaşarak anlattı.

KREŞ ÖĞRETMENİNİN ÜLKEDE KAÇAK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
31 Ağustos tarihinde küçük oğullarının geçirdiği kafa travması neticesinde hastaneye kaldırıldığını kaydeden aile, polise gerekli şikâyeti yaptıklarını yapılan soruşturmada kreşteki öğretmenin ‘kaçak’ olduğu tespiti yapıldığını açıkladı.

Ceniz Çakırgöz Soybir yaşadığı olayı şu sözlerle aktardı:

“Herkesi yazımı çok dikkatli okumaya davet ediyorum. Çanakkale Gazimağusa bölgesindeki ‘BENİM YUVAM KREŞ’e 1 yaşında kız ve 2 yaşında erkek iki çocuğumuzu gönderdik. İlk gün oğlumuz düştü ve bize haber verecek bir telefon alamadık. Aynı ay içinde oğlumuz iki kez daha düştü ve bu son durum hastanede tedavi altına alınmasına yol açtı. Kameraları görmek istediğimizi belirtik ve okul sahibi ‘müdürü’ bu konuda yardımcı oldu. Kayıtları izlerken içeri bir çocuğun çocuğumuzu sandalye üstünde ittiğini ve iki öğretmenin orada durup sohbet ettiğini gördük. Benzeri olayların bir daha yaşanmayacağı ve gerekli tedbirlerin alınacağı konusunda kreş sahibi tarafından bize söz verildi. Biz de onun sözünü aldık ve çocuklarımız devam ettirdik. 31.08.2023 yine personelin ilgisizliğinden dolayı çocuğumuz düştü ve kafa travması oluştu. Bu çalışma yerinde polisten aranan kaçak ‘öğretmen’ olduğu öğrenmiş durumundayız ve yasal reşit yaşta olmayan ve ülkede çalışma izni bulunmayan ayrıca eğitimini almamış kişilerin çocuklarımıza ‘güya’ bakmaya çalıştığını öğrendik. Bu konu ile ilgili Facebook sayfamızda yapmış olduğumuz paylaşım sonrası bu kreşe çocuklarını gönderen aileler buna benzer mağduriyetleri yaşadıklarını dile getirdi ve bizlerle birlikte yasal işlem başlatılmıştır. Bu süreçte avukatımız, adli şube müdürlüğü ve sosyal hizmetler bu konuyu birlik olup yasal işlem başlatılmıştır.”

“BUGÜN BANA YARIN SANA”

Öte yandan ‘Benim Yuvam Kreş’ sahiplerinin olayın basına yansımasının ardından kendilerine birçok iftira attığını da dile getiren Ceniz Çakırgöz Soybir’in konuyla ilgi açıklaması şu şekilde:

“Benim yuvam kreş sahibi tarafından yapılan iftira tamamen asılsız ve bizi kamuoyuna kötü göstermek içindir. Kreş sahibinin kişisel kendi hesabından yaptığı ‘basın açıklaması ‘ tamamen diğer aileleri kandırmak amacıyla ve günü kurtarıp işletmeden para kazanmaya devam etmek amacıyla yazılmış bir metindir. Bin kere özür dileyip gerekirse oradaki kişiyi ve diğer sorumlu kişileri işten durdurup susacaklarına özürleri kabahatlerinden büyük diyeceğim ama özür de göremedim tam aksine bize iftiralar atıyor. Kendisinin herkese açık yapmış olduğu gönderenin altına yorum yapan kişilerin yorumunu tek tek siliyor.

Veliler grubunda oğlumun düşme videosunu paylaşıp diğer velilere ‘çocuk kendi düştü ‘ izlemini verdi. Bu kısa 1 dakikalık görüntü polise de verildi. Polis geri kalan görüntüleri gidip istediğinde ise görüntüler silindi!

Basın açıklamasında diyor ki görüntüler polis ve ilgili kurumlar ile paylaşıldı! YALAN!

Kreş sahibinin yapmış olduğumuz paylaşımlar ile ve başvurmuş olduğumuz tüm yetkili yerlere iyice çıkmaz yolla girmesi ile daha da çirkinleşip benim anneliğime bile laf söyleyecek duruma geldi.

Yapılan ilk gazete haberimizden bu yana bize 10 kişi yazdı bu kreş hakkında ve okul sahibi hakkında suç duyurusunda bulundukları için.

Kreş sahibinin daha öncede benzer olay ile gündeme gelmiş, şuan ise savcılıkta aktif dosyası mevcut. İki sene önce kapatmış olduğu özel eğitim rehabilitasyon merkezi ile ilgili Savcılıkta özel eğitim okulunda ciddi darp olayı ise gazetelere de yansımış bir olaydı.

Kreş sahibi bu durumdan sonra özel eğitim merkezini kapatıp yerine bu kreşi faaliyete geçiyor.

Gelin gelelim şu meşhur 100 bin TL olayına.

Kendim hakkında küçük bilgi vereyim,

HERŞEYDEN ÖNCE BEN BIR ANNEYİM!

Ben ve eşimin hem İngiltere’de hem de Kıbrıs’ta şirketlerimiz mevcut. Polis akademisi ve Kriminoloji Hukuk mezunuyum. Yani uzun lafın kısası hukuk uzmanlığım vardır.

Kimsenin vereceği 100bin TL’sine kalmadık çok şükür maddi durumumuz gayet de yerinde ve bu dava için bolca paramız vardır. Kreş sahibi düşünsün nasıl karşılayacak bu kadar masrafı daha öğretmenlerinin maaşını sigortasını ödeyemezken.

Hele bu iftirayı attılar ya daha da hoşuma gitti bolca dava okunsun onlara. Para var hiç sorun değil veririm avukatlar gerekeni yapar ama yaptıkları yanlarına kalmayacak yasal yoldan sonuna kadar savaşacağım.

Ben onların yerinde olsam özür dilerdim en azdan ve daha fazla başımı belaya koymazdım!

Bizi yakından tanıyan kişiler biliyordur diye içimiz çok rahat ve bu asılsız olayı adalete teslim ettik.

Yapmış oldukları asılsız iftirada kendini aklılarınca aklamaya çalışıyorlar ama gel gelelim ki mahkemeye taşınacak bu olay o zaman başlayacak esas dava…

Bizzat bu olayın daha sonrasını sizlere paylaşacağıma söz veriyorum.

Ben bir anneyim ve bu olaydan sorumlu kişilerin gereken cezayı alması için elimden geleni yapacağım! Tek isteğim sizlerin desteğidir. Çünkü bugün bana, yarın sana!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu