KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Mağusa’da işler çığırından çıktı

Yağmurların başladığı bir dönemde bu kazılan ve öylece bırakılan yollar büyük tehlike oluşturuyor. Velhasıl Mağusa’da yaşayan herkes maddi ve manevi kayıplar yaşıyor

Bu nasıl bir planlamadır akıl sır ermiyor. Aynı anda 10 bölgede kazı yapılıyor. Biri bitmeden diğeri başlıyor. İşin ilginç yanı aylar önce kazı yapılan hiçbir yol da onarılmıyor. Otomobillerin ön düzeni altüst oluyor. Trafik belli noktalarda yoğunlaştığı için günün her saati trafik çok yoğun oluyor. Bir bölgeden diğerine gitmek ıstırap haline geliyor. Velhasıl Mağusa’da her yer tarumar olmuş durumda. Mağusa’nın kronik sorunu haline gelen pislik ve lağım kokusu yetmezmiş gibi şimdi bir de toz toprak soluyor Mağusa’da yaşayan insanlar.

Aylardır kazı yapılan bölgelerde iş ilerlemiyor. Kazılan ve aylarca bırakılan yollar yağmurların başlamasıyla derinleşiyor ve tehlike arz ediyor. Mağusa’yı şantiye alanına dönüştüren bu çalışmaların belli bir plan ve program içinde yapıldığını farz edelim ki görüntü ve kentin içine düşürüldüğü duruma bakınca bu tartışma kaldırır, söz konusu çalışmaların başladığı ilk bölgelerde dahi bozulan yolların hala enkaz görüntüsü içinde olması bu sıkıntının açık bir göstergesidir. Mağusa hade hazırda çöp kentti. Çevre kirliliği ise ölçülemeyecek kadar alarm veriyordu insan sağlığı için, çöplerin günlerce toplanmadığı, lağım sularının sokaklara taştığı çirkef kokusunun hiç eksik olmadığı bir Mağusa’dan bahsederim. Yaşam kalitesinin her gün biraz daha düştüğü ülkemizde Mağusa fiziki nitelik olarak da kalitenin dibini gördü..

Hani diyeceğim ki, bari çalışmanın tamamlandığı bölgeler en azından eski haline getirilse, kazılan yollar kapatılarak ortada duran mağduriyet bir nebze giderilse amenna diyeceğim, o da yok.

Kazılan yollar aylarca öylece duruyor.

Yağmurların başladığı bir dönemde bu kazılan ve öylece bırakılan yollar büyük tehlike oluşturuyor. Velhasıl Mağusa’da yaşayan herkes maddi ve manevi kayıplar yaşıyor..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu