KıbrısManşetSiyaset

Mağusa’da Oğuzhan Hasipoğlu isyanı!

UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasının ardından Ulusal Birlik Partisi'ne geçen Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesine herkes tarafından kesin gözüyle bakılan UBP Milletvekili Avukat Oğuzhan Hasipoğlu'nun kabine dışında kalması tartışmalara ve eleştirilere neden oldu

GIYNIK ÖZEL

UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasının ardından Ulusal Birlik Partisi’ne geçen Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesine herkes tarafından kesin gözüyle bakılan UBP Milletvekili Avukat Oğuzhan Hasipoğlu’nun kabine dışında kalması tartışmalara ve eleştirilere neden oldu.

Özellikle Mağusa bölgesinden yükselen bazı sesler, UBP içerisinde Hasipoğlu’nun rakip olarak görüldüğü için önünün kesildiği ve parti içerisinde sivrilmemesi adına kendisine bakanlık görevi verilmediğini savundu.

Hasipoğlu’nun isminin temiz olması, donanımı, bilgisi, genç ve dinamizmiyle Dışişleri Bakanlığı görevini fazlasıyla hak ettiğini düşünen bazı kesimler, sosyal medyada bu konudaki tepkilerini dile getirdi.

İşte o tepkiler: 

“OĞUZHAN HASİPOĞLU NEREDE !”

“Kurulan yeni kabinede her kesimin olmazsa olmaz dediği deneyimli, genç ve nezaket sahibi beyefendi Oğuzhan HASİPOĞLU devre dışı bırakılarak büyük bir hataya daha imza atıldı! Yıllardır evinden dışarı çıkmayan ve kibirliliği ile tanınan eski bir politikacı bu göreve layık görüldü. Halkın ve partililerin konuşmalarına göre sn. Ersan Saner ileride önüne çıkacak olan bariyerleri şimdiden oluşturmaya başladı! Göklerden gelen bir ses Tahsin Ertuğruloğlu’nu ininden çıkarıp yine siyaset sahnesine koydu.

Hiçbir emek sarf etmeden, liyakatli ve adı hiçbir şaibe ve yolsuzluğa karışmayan, genç milletvekillerini bypass ederek Kral Faruk’un oğlu gibi Dışişleri bakanlığına bulunmaz Hint kumaşıymışçasına uygun görülen bu zatı muhteremi o göklerdeki sese uygunluk raporu verenler büyük hata etmişlerdir!

Oğuzhan Hasipoğlu’na büyük haksızlık yapılmıştır. Birileri gibi makam budalası değildir! Sahte milliyetçi hiç değildir! Dışişleri’ni hakkıyla yapabilecek donanımlı bir gencimizdi! Ersan Saner göreve başlamadan çamları devirdi veya devirttirildi! Her neyse bu gerekli görülen ve hakkı yenilen arkadaşımızın siyasi biyografisi ise şöyle:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Deniz ve Devletler Hukuku üzerine İngiltere’de Southampton Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Meclis Hukuk, Siyasi işler ve Dış ilişkiler komite başkanıdır.

Kıbrıs Müzakere sürecinde şu görevlerde bulundu:
Annan Planı Müzakere sürecinde Deniz Hukuku teknik komite üyesi (2004
Altı başlıktan sorumlu Müzakere heyeti üyesi ve hukuk danışmanı (2010-2015)
Kıbrıs Müzakereleri Mülkiyet komitesi üyesi(2015)
2012-2014 yılları arasında BM Genel Sekreteri himayelerinde gerçekleştirilen Cenevre, New York ve Green Tree zirvelerine katıldı.
2017 yılında İsviçre’nin Cenevre ve Crans Montana şehirlerinde gerçekleşen Kıbrıs Müzakerelerine UBP temsilcisi olarak katıldı.
2016 yılında UBP’nin Avrupa Muhafazakar ve Reformist Siyasi Grubuna (ECR) katılımı için heyet içerisinde yer alarak sunum gerçekleştirdi.
Meclisin Avrupa Parlemetosuna giden heyet üyesidir.
Maraş açılım planını mimarlarından, KKTC dış siyasetine katkı koyabilecek devlet adamı.
UBP’de Dışişleri Bakanı olabilecek bir kişinin daha önce böyle bir CV’si oldu mu acaba?
Yeni ve genç insanların önü ne zaman açılacak ?
Oğuzhan’ın bakan olamaması siyasete girmeyi düşünen genç kardeşlerimiz için kötü bir örnektir. Halk tarafından onay almamış eski Dışişleri Bakanını siz yeniden bakan yaparken, bir daha böyle bir özgeçmişi olan vekili neden değerlendirmezsiniz? Sokaktaki vatandaşa sorsanız Oğuzhan mı, Tahsin mi diye, halkın cevabı Oğuzhan olur iddiasındayız!
GÖKLERDEN GELEN SESE YANLIŞ İNFORMASYONLAR VE İSTİHBARATLAR VERİLİYOR!
UBP’yi Allah korusun!
Gidişat iyi görünmüyor!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu