KıbrısManşet

Mağusa’da polis ve zabıta ‘Alarm’a geçti!

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ile Mağusa Belediyesi Zabıta ekipleri sokakta etkin denetleme yaptı.

Ülke genelinde artan Koronavirüs vakaları nedeni ile Hükümet ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu yetkililerinin aldığı kararlar doğrultusunda sokaklardaki denetimler de artırıldı.

Mağusa’da, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ile Mağusa Belediyesi Zabıta ekipleri dün şehir genelinde gün boyu etkin denetimlerde bulundu.

Denetimler kapsamında, önümüzdeki 10 günlük tam sokağa çıkma yasağı süresince de açık olacak olan birçok market, fırının yanı sıra düne kadar faaliyetleri devam eden restoranlar denetlendi. Ekipler işletmelerin yanı sıra sokağa inerek caddelerdeki yayalardan maske kontrolü yaptı.

Tam Sokağa Çıkma Yasağı kararının açıklanması ile dün marketlerde yoğunluk gözlemlenirken, ekipler marketlerde müşteri ve çalışanları özellikle maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı, iş yerlerinin müşterileri kayıt altına alıp almadığı, ateş ölçümü ile giriş çıkışlardaki dezenfekte kuralı da denetlendi.

Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi ekiplerinin denetimi Koronavirüs sürecinin tamamında olduğu gibi, 10 gün tam kapanma sürecinde de etkin bir şekilde devam edecek. Bu süre içerisinde Zabıta ekipleri polisler ile birlikte polis müdürlüğünde 24 saat vardiya usulü ile denetimlere katılıp kontrol gerçekleştirecek.

MASKE TAKMAYANA 382 TL PARA CEZASI

Dün yapılan denetimler sonucunda maskesiz sokağa çıktığı tespit edilen iki kişiye 382’şer TL para cezası kesildi. Yapılan denetimler sırasında polis ekipleri de iki kişinin izin belgesi olmadan sokağa çıkarak sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerini tespit etti.

Yapılan denetimde kapalı olması gerekirken açık olduğu tespit edilen bir iş yeri uyarılırken, Maraş bölgesinde faaliyetini durdurması gerekirken yapımına devam edilen bir inşaat tespit edilerek durduruldu.

Kurallara uymayan kişilere 382 TL para cezası kesilirken, bu rakam işletmeler için 3 bin 820 TL. Para cezası kesilen kişi veya işletmeler ise cezalarını 1 ay içerisinde Vergi Dairesi’ne ödemek zorunda. Cezalarını belirlenen süre içerisinde ödemeyenler mahkemelik olacak.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu