KıbrısManşet

Mağusa’da utanç gecesi

Aksa Süper Lig’de şampiyonluğun iki güçlü adayı arasında dün akşam oynanan 2. Hafta kapanış maçına futbol değil yaşanan üzücü ve istenmeyen olaylar damga vurdu

FUTBOL DEĞİL OLAYLAR KONUŞULDU… Aksa Süper Lig’de şampiyonluğun iki güçlü adayı arasında dün akşam oynanan 2. Hafta kapanış maçına futbol değil yaşanan üzücü ve istenmeyen olaylar damga vurdu. Mağusa Türk Gücü ile Miracle Değirmenlik arasındaki olaylı maçta dikkat çeken bazı gelişmeler yaşandı. Maçın neredeyse her dakikası olaylı geçti.

MAÇI SAHADA İZLEDİLER… Mağusa Türk Gücü yönetici ve taraftarlarının maçı tribünler yerine resmen sahanın içerisinde izlemesine ne hakem ne saha komiseri ne de polisler müdahale etmedi. Defalarca kez sahanın içerisine giren yöneticileri orta hakem ve yan hakemlere hakaretler yağdırıp maç boyunca baskı altına almaya çalıştı.
FUTBOLCULARA KÜFÜRLER YAĞDIRILDI… Miracle Değirmenlik futbolcuları Adil, Semih, Hasan Piro ve Murat Ormancı’ya yönelik maç boyunca yağdırılan küfürlerle sahada adeta terör estirildi ve maçın gerilimi yükseltildi. Öte yandan MTG Teknik Direktörü Ali Oraloğlu’nun ise yan hakeme yönelik sözlü hareketlerine orta hakemin kayıtsız kalması da dikkatlerden kaçmadı.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ… Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı, yönetici ve taraftarlarına yönelik sözlü ve fiziksel şiddet girişiminde bulunulmasına sahada görevli polisler gerekli müdahaleyi yapmaması da ayrıca tepkiye neden oldu. Taraflı bir tavır sergileyen Mağusa polisinin şiddet olayları karşısında yetersiz kaldığı da gözlemlendi. Sahada kavga çıkaran taraftarlara yönelik hiçbir tutuklama ve gözaltı olmaması da ayrıca dikkat çekti. Bazı kendini bilmez taraftarların Miracle Değirmenlik tribünlerine su ve bira şişeleri fırlatması da rezaletin son perdesi oldu.

YAKIŞMADI… Miracle Değirmenlik yöneticileri ve taraftarlarının bulunduğu misafir tribünlerinin içerisine ve önüne MTG’li taraftarların yerleştirilmesi centilmenliğe aykırı bir davranış oldu. Alkollü olduğu gözlemlenen, ellerinde içki şişeleriyle ve alkollü şekilde sahaya giren MTG’li yönetici ve taraftarların yarattığı taşkınlık spor ahlakına ve centilmenliğine yakışmadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu