GenelKıbrısManşet

Mahkeme Başkanı Aksun’un sözleri karara damga vurdu: “İş güvenliğine önem verilmeden yapılan üretim emeğe saygısızlıktır”

-Devrim Demir

Mayıs ayında Güzelyurt Narenciye Fabrikasında forklift kazasında Fatma Taşçı’ya çarparak ölümüne neden olan Rıdvan Güzel aleyhindeki davanın kararı açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Güzel, ‘Aracı tedbirsizlik veya ağır ihmal teşkil etmeyen dikkatsiz’ eylemi sonucu sürdüğü sırada fabrika içerisinde yaya olarak yürümekte olan Fatma Taşçı’ya forkliftin önünde taşımakta olduğu binlik kasalarla çarparak ölümüne sebep olmaktan 3 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu.

Oy birliği ile açıklanan kararda Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, işçi güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

AKSUN: SANIK KÖR SÜRÜŞ YAPTI

Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, işverenin maliyet artışı düşündüğü için birçok tedbiri görmezden gelerek üzücü sonuçlar doğduğunu söyledi.
Aksun, sanığın iş aracı kapsamında kendi kullanımında olan kasaları aracın önündeki çatal ile taşımakta iken kazanın meydana geldiğini anımsattı.
Olay anını gösteren görüntüler ve emare raporlar incelendiğinde aracın çatalının ve üst üste taşınan 3 narenciye kasasının yerden yüksekliği dikkate alındığında sanığın sürüş istikametinde önünü görmesinin mümkün olmadığını ifade eden Aksun, “Sanık adeta kör sürüş yaptı” dedi.

“KAZANIM İNSAN YAŞAMINDAN DEĞERLİ GÖRÜLEMEZ”

İşverenin alabileceği basit bir tedbir ile fabrikanın güney kapısının yaya girişine kapatılabileceği ve bu kazanın önlenebileceğine dikkati çeken Aksun, “Ekonomik refah için üretimin esas olduğu ortadadır ancak iş sağlığı ve güvenliğine önem verilmeden yapılan üretim emeğe saygısızlıktır ve kamu vicdanını rahatsız eder. Kazanım insan yamanından değerli görülemez” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu