GenelKıbrısManşet

Mahkeme sahtekâr emlakçıya acımadı

DEVRİM DEMİR

Sahte evrak düzenleme suçunu işledikten sonra yıllarca adaletten ve polisten kaçan Rus Lipatov’a 6 yıllık ibretlik ceza

BİNLERCE STERLİNİ CEBE İNDİRDİ

Girne’de 2015 yılında hazırladığı sahte satış sözleşmesini Girne Tapu Dairesi’ne sunarak, yetkisi olmadan sahtelediği evrakı tedavüle süren Yury Lipatov aleyhindeki davanın kararı Girne Ağır Ceza Mahkemesinde açıklandı. Sanık Lipatov, sahtekarlıkla ve bilerek sahte beyanla başkasına ait daireleri eşyaları ile satarak binlerce Sterlin parayı cebine indirerek kayıplara karışmıştı. Başka bir suçtan 2022 yılında tespit edilen sanık Yury Lipatov, Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı, Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in oybirliği ile aldığı kararda 6 yıl hapse mahkûm oldu. Sanık aleyhindeki kararı Yargıç Temay Sağer açıkladı.

EN YAYGIN SUÇLARDAN BİRİNİ İŞLEDİ

Yargıç Temay Sağer, sanığın ülkemizde yaygın suçlar arasında yer alan ‘Sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme’ suçlarını işlediğini söyledi. Mahkemelerin 5 yıllık faaliyet raporlarında ‘Sahte belge’ suçu 2017 yılında 4’üncü, 2018-2019’da 3’üncü, 2020’de 6’ncı, 2021 yılında ise 3’üncü suç türü olarak kayıtlara geçti. Sanığın suçu planlayarak işlediğini, suç işlerken başka bir emlakçıyı da kullandığını ifade eden Yargıç Sağer, “Sanık bu suçları planlı ve organize bir şekilde işledi. Sanık Rus vatandaşı 6 çocuk babasıdır ve 2009 yılından bu yana ülkemizde” dedi.

“KAÇMAKTAN YORULDUM”

Kararı açıklayan Yargıç Temay Sağer, sanık Yury Lipatov’un suçları işledikten sonra 4 yıl boyunca adalet ve polisten kaçtığına vurgu yaptı. Sanığın, başka bir suçtan polis tarafından karakola çağrılmasının ardından suçlarının ortaya çıktığına dikkati çeken Sağer, “Sanık polise kaçmaktan yoruldum, herkesten özür dilerim savunmasını yaptı ve suçlanmaları kabul etti” şeklinde konuştu. Tutuklanan sanığın soruşturmasının tamamlanmasının ardından 15 Ağustos 2022’de hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiğini kaydeden Sağer, yabancı uyruklu sanığın ülkede çok ciddi ve vahim bir suç işlediğinin altını çizdi.

SAĞER: POLİSİN ÖNLEM ALMASI ARZUMUZDUR

Sağer, adalet ve polisten 4 yıl kaçan sanığın işlediği suçun vahameti kadar polisin de huzur ve güveni etkileyen bu tür olaylar karşısında daha aktif olması gerektiğini vurguladı. Temay Sağer, “Sanık dört kez aynı suçu işledi ve ülkemizde dört yıl boyunca gizlendi. Emniyeti sağlamakla sorumlu polis neden sanığı bu sürede tespit etmedi? Toplumun huzur ve güvenini etkileyen bu tür olaylarda polisin gereken önlemi almasını arzulamaktayız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu