GenelKıbrısManşet

Mahkeme, sanığın suçunu kabul etmesini hafifletici, yeniden suç işlemesini ise ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdi

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2024 yılında 14 gram hintkeneviri ve 500 miligram kokain, 2025 yılında ise 12 gram hintkeneviri alma ve tasarrufu suçlarından yargılanan Muhammed Abdullah hakkındaki dava karara bağlandı. Sanık, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2024 yılında 14 gram hintkeneviri ve 500 miligram kokain, 2025 yılında ise 12 gram hintkeneviri alma ve tasarrufu suçlarından yargılanan Muhammed Abdullah hakkındaki dava karara bağlandı. Sanık, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aleyhine getirilen tüm davaları kabul eden sanığın avukatı, karar öncesinde beyanda bulundu. Savunma, sanığın arkadaş çevresi nedeniyle uyuşturucuya alıştığını ve ülkeye eğitim amacıyla geldiğini belirtti.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Gülay Uğur’dan oluşan mahkeme heyetinin kararını Cemaller okudu. Başkan Cemaller, sanığın kendi ikrarı ile İddia Makamı tarafından sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkûm edildiğini açıkladı.

Uyuşturucu suçlarının ciddi ve yaygın suçlar arasında yer aldığını, toplumun sağlık ve huzurunu tehdit ettiğini ifade eden Cemaller, bu tür suçlarda kamu menfaati gözetilerek etkin ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Cemaller, sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddelerden hintkenevirinin daha hafif türler arasında yer aldığını ve miktarın az olduğunu belirterek bu hususun sanık lehine değerlendirildiğini kaydetti. Buna karşılık kokainin miktarı az olsa da en tehlikeli türlerden biri olduğunu, ayrıca sanığın 2024 yılında işlediği suçtan teminatla serbest bırakıldıktan sonra 2025 yılında yeniden suç işlemesinin ağırlaştırıcı unsur olarak dikkate alındığını ifade etti.

Sanığın suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı sağlaması, genç yaşı ve sabıkasız oluşunun da lehine hafifletici faktörler olarak değerlendirildiğini belirten Cemaller, tüm olgular ışığında sanığın bir yıl hapis cezasına mahkûm edildiğini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu