GenelKıbrısManşet

Mahkeme, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi 

Tatlısu’da yaşanan soygun suçu ile yürütülen soruşturmada soygun suçunu işlediği tespit edilen zanlı Harun Çiftçi ile suçla bağlantısı tespit edilen zanlı İlknur Aylin Kapsal hakkındaki soruşturma devam ediyor. 

Zanlı Harun Çiftçi “Soygun”, “Geceleyin ev açma”, “Sirkat” ve “Darp” suçlamaları ile zanlı İlknur Aylin Kapsal ise “Suçu örten” suçlaması ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. 

Mahkeme yürütülen soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlıların tutukluluk sürelerinin uzatılmasına karar verdi. 

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu, 1 Ağustos 2021 tarihinde Tatlısu’da kimliği meçhul kişilerin Sandra Whyte’ye ait evin kilitsiz sürme penceresini açıp içeriye girdiklerini açıkladı. 

Müşteki Whyte’nin evine giren kişilerin yatak odasında yatmakta olan müşteki Whyte’nin boğazına bıçak dayayıp darp ettiklerini belirten polis, konu kişilerin müştekinin elinde tuttuğu İ-pad ile cep telefonunu zorla alıp sirkat ettiklerini açıkladı. 

Polis, söz konusu kişilerin akabinde müştekiyi ellerini ve ağzını bağlayarak etkisiz hale getirdiklerini ve müştekiye ait çanta içerisinden 500 TL ile 500 STG nakit paraları ve 1 adet dizüstü bilgisayar ile müştekinin aracına ait kontak anahtarı evin çalarak olay yerinden ayrıldıklarını kaydetti. 

Yürütülen soruşturma neticesinde müştekinin evine girerek soygun suçunu işleyen kişilerden birinin zanlı Harun Çiftçi olduğunun tespit edildiği belirten polis çavuşu, zanlı İlknur Aylin Kapsal’ın ise suçu örtmeye çalıştığının tespit edildiğini açıkladı. 

Polis, zanlı Harun Çiftçi ile İlknur Aylin Kapsal’ın tutuklandığını belirtirken, zanlı Çiftçi ile birlikte müştekinin evine giren 1 kişinin arandığını açıkladı. 

Yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ifade eden polis, zanlıların tahkikat amaçlı 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti. 

Mahkeme, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu