KıbrısManşet

Mahkemelerde Kovid-19 önlemleri

Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Yüksek Mahkeme Başkanı ile görüştüklerini ve alınan kararları açıkladı.

Gıynk Gazetesi – Sosyal Medya

Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Yüksek Mahkeme Başkanı ile görüştüklerini ve alınan kararları açıkladı.

Birtakım kısıtlamalara karar verildiğini kaydeden Esendağlı’nın paylaşımı şöyle:

“Sevgili meslektaşlar, Yüksek Mahkeme Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde aşağıdaki hususları bilginize sunarım:
1- Yüksek Mahkeme Başkanı, yargıçların salonlardaki ve/veya mahkemedeki yoğunluğu azaltmaları gerektiğini ve bu sebeple özellikle günlük işlemlerden ertelenebilecek olanların liste üzerinden ertelenmesini, yapılacak olan işlemlerde ise randevu usulüne riayet edilmesi gerektiğini iletmiş durumdadır.
2- Bu durumda öncelikle tüm dosyaların bir gün önceden portaldan kontrol edilmesi önem arzedecektir. Bu aşamada yukarıda belirtiğim sebeple liste üzerinden daha yoğun ertelemeler olacaktır.
3- Avukatlar olarak, mezkur yoğunluğun azaltılması için en azından önümüzdeki iki hafta boyunca dosyaların ertelenmesine odaklanmamız gerekmektedir. Bu sebeple özellikle ertelenecek dosyalarla ilgili taleplerimizi e-mail yoluyla ilgili yargıca ve karşı taraf avukatına iletmemiz çok yardımcı olacaktır. Bu süreçte tehir taleplerinin olumlu karşılanacağını rahatlıkla söyleyebilirim.
4- Mahkemeye çıkılması gereken hallerde, tehir alınması ve/veya kısa süreli işlemlerin yapılması; avukatların birbirleriyle yardımlaşarak salonlardaki yoğunluğu azaltması çok yardımcı olacaktır.
5- Virüsün yayılımı konusundaki çember gittikçe daralmakta ve temaslı takibi güçleşmektedir. Bu sebeple önümüzdeki süreçte mümkün olduğunca mahkemeye tanık ve/veya müvekkil getirilmemesi önem arzedecektir.
6- Ofislerimizde mümkün olduğunca izole olmalı ve zorunlu olmadıkça yüzyüze görüşme ve/veya toplantı yapmaktan kaçınmalıyız.
7- Bu tedbirleri alıp, önümüzdeki bir kaç günü sıkı şekilde takip edeceğiz. Yeterli olmaması halinde, daha farklı adımları da değerlendiriyor olacağız.
Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı’nın açıklaması.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu