KıbrısManşet

Mahkumlar yine açlık grevinde

Yaklaşık bir yıldır süren koronavirüs salgınından dolayı, Merkezi Cezaevi'ndeki koşulları protesto etmek için yeniden açlık grevine giderek seslerini duyurmaya çalışan mahkumlar ‘Bir yıldır ailelerimizle açık görüş yapamıyoruz’ diyerek ceza infaz yasasında ya da şartlı haklarında indirim olmazsa greve devam edeceklerini duyurdu

GIYNIK ÖZEL

Yaklaşık bir yıldır süren koronavirüs salgınından dolayı, Merkezi Cezaevi’ndeki koşulları protesto etmek için yeniden açlık grevine giderek seslerini duyurmaya çalışan mahkumlar ‘Bir yıldır ailelerimizle açık görüş yapamıyoruz’ diyerek ceza infaz yasasında ya da şartlı haklarında indirim olmazsa greve devam edeceklerini duyurdu.

8 Ocak’ta açlık grevine giren mahkumlar cezaevi yönetimi ile yaptıkları mutabakat sonucunda on beş gün bekleme kararı almıştı. Fakat yapılan mutabakat sonuca ulaşmadı. Şartlarının düzelmesini bekleyen ancak bir neticeye ulaşamayan mahkumlar yeniden açlık grevini girdi.

Cezaevinde mevcut kapasitenin dolması, insani şartlardan uzak hijyen koşulları ve açık görüş yapamadıkları gerekçeleriyle açlık grevine başlayan mahkumlar, cezaevi kapasitesinin üç katı sayıya ulaşmaları ve pandemi koşullarına uygun şartlardan uzak, hijyenden yoksun koşullarda cezalarını çektikleri için yeniden açlık grevine başladı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu