GenelKıbrısManşetSiyaset

“Makamlar gelip geçicidir”

Kişilerin makamlarıyla değil, yaptığı işlerle anıldığını vurgulayan eski İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’den manidar sözler

“İNSANLARDAN ALDIĞINIZ GERİ DÖNÜŞLER ÖNEMLİ”

UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. “Siyaset yaparken insana dokunmak, hizmet için çalışmak en kıymetli olandır” diyen Öztürkler, “Bunun kıymetini hizmet götürdüğünüz bölgelere gittiğinizde insanların sizi kucaklamasıyla ve ortaya koyduğunuz eserlerle anlarsınız. Bu konuda her zaman ‘önce insanımız, önce devletimiz’ anlayışını bizlere aşılayan babalarımız ve bizlerin eğitimine katkı koyan öğretmenlerimize, büyüklerimize borçluyuz” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN GÖREVDEYKEN YAPTIKLARINIZDIR”

“Bu prensiplerden, bu felsefeden uzaklaşmadan halkımıza hizmet götürmek çok önemlidir” diyen Öztürkler, “Makamlar gelir geçer, önemli olan bu görevlerde bulunurken ortaya koyduğunuz projeler ve duruşunuzdur. İlk günkü anlayışımızla halkımızın karşısına milletvekili adayı olarak çıktığımız günkü sözümüzle ve özümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz ”dedi.

“ÜNİVERSİTELERİMİZ GÖZ BEBEĞİMİZDİR”

KKTC’nin lokomotif sektörlerinden birini oluşturan yükseköğrenim alanı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öztürkler, “Yaklaşık dokuz yıl yükseköğrenim dairesi müdürlüğü yaptığım, birçok yasal düzenlemeyi tamamlamış olmam ve eğitim camiasından gelmem hasebiyle konuya ayrı bir hassasiyetim vardır. Üniversitelerimiz göz bebeğimizdir. Özellikle yerleşmeler çok iyi olmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelere 16.700 kontenjan verilmiştir. İlk etapta 13.728’i dolmuştur. Burada ek yerleştirmeler de olacaktır. Buradaki yerleştirme rakamları günün sonunda iyi bir ortalamaya çıkacaktır. Bu rakam son yılların en iyi rakamlarından biridir. Düşünün yeni kayıt yapacak 7 ile 10 bin arası üçüncü ülkelerden yabancı öğrencinin de buna eklendiği zaman 23-25 bin arası bir popülasyon oluşacaktır. Bu ülke ekonomisinin çarkları açısından da çok önemli bir sayıdır” dedi.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRMELİYİZ”

“KKTC’ye gelecek yabancılar konusunda üzerimize düşen görevleri, yükümlülükleri yapmalıyız” diyen Öztürkler, “Türkiye Cumhuriyeti bu konularda çok ciddi çalışmaktadır. Son olarak çalıştığımız e-vize ve transit vize birbiriyle bağlantılıdır. Bu konular şaka kaldıracak noktalar değildir. Hızlı davranmazsak ve üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmezsek yabancı öğrencilerin ülkeye gelişiyle ilgili sıkıntılar yaşayabiliriz. Ben, e-vize hedefimizi de 15 Ağustos olarak koymuştum. Bu konularda hazırlıklarımızı yapmıştık. O nedenle içim rahattır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu