ManşetTürkiye

Malatya’da bir bina çöktü: Yaralılar var

Malatya'da iki katlı olduğu öne sürülen bir bina çöktü. 20-25 kişinin bulunduğu binadan 13 yaralı çıkarıldı.

 

Malatya’da iki katlı olduğu öne sürülen bir bina çöktü. 20-25 kişinin bulunduğu binadan 13 yaralı çıkarıldı.

Malatya Yeşilyurt’ta bir binada çökme meydana geldi. Enkazdan 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Yıkıma, binanın altındaki dükkanda yapılan tadilat nedeniyle kolonun kesilmesinin neden olduğu ifade ediliyor. Alt katlarında dükkanların bulunduğu binada göçük altında kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU

Malatya Valisi Aydın Baruş da binadaki çökmenin nedenini bulmak için tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Baruş, “Binada 20 kişinin olduğunu tahmin ediyoruz. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, binanın alt katında tavukçu olduğunu söyledi. Enkazda kaç kişi kaldığını tam olarak bilmediklerini belirten Güder, 20-25 kişi olabileceğini ifade etti. Güder, yıkılan binanın eski olduğunu, bitişik binalarda hasar olmadığını aktardı.

AFAD: 9 İLDEN EKİP SEVK EDİLİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada “Malatya’da 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir. Enkazdan 13 kişi yaralı olarak çıkarılıp hastaneye sevk edilmiştir. Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu