GenelKıbrısManşet

Mali çalışmalar belediyeyi atağa geçirdi

Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, göreve geldiği günden itibaren hayata geçen icraatları anlattı

EMEKLİ İKRAMİYELERİ BİLE ÖDENEMİYORDU

Borçlu iki belediyeyi devraldıklarını belirten Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, 90 günlük süre içerisinde belediyenin 2022 yılına kadar olan borçlarının 3 milyon 747 bin TL’sinin ödendiğini söyledi. Toplamda 4 milyon 590 bin TL’lik bir borcun kapatıldığını dile getiren Kırok, borçlar içerisinde emekliye ayrılan vatandaşların ikramiyesinin dahi olduğunu ve göreve geldikleri süre içerisinde bu vatandaşların da ikramiyelerinin sorunsuz bir şekilde ödendiğini ifade etti.

HEM TASARRUF HEM GELİR ARTIŞI

Ciddi bir mali çalışma yürüttüklerini anlatan Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Kırok; genel anlamda bir tasarruf planı ortaya koyduklarını söyledi. Esentepe Belediyesi’ni Aralık ayına kadar olan faturalarının ortalamasının 250 bin TL’yi bulduğunu aktaran Kırok, bu fatura tutarının Ocak’ta 70 bin TL’ye Şubatta ise 55 bin TL’ye indiğini belirtti. Belediyenin reklam gelirlerinde de ciddi bir artış yaşandığını anlatan Kırok, Çatalköy’deki billboardların gelirlerinin 35 bin TL’den 375 bin TL’ye yükseldiğini dile getirdi. Belediye personelinin yaşadığı maaş sıkıntısının da giderildiğini söyleyen Kırok, maddi anlamda sorunların çözüldüğünün altını çizdi.

GTMK MELEKLER TAKIM ANI KORULUĞU

Hz. Ömer Türbesi yanındaki rekreasyon alanında oluşturulan “GTMK Melekler Takımı Anı Koruluğu” projesinden de bahseden Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı, “Çocuklarımızın anısını kutsal bir yerde konuşlandırdık. 40’a yakın zeytin ağacı 13-14 yaşındaydı; çocuklarımızın yaşında. İtina ile bölgeye taşıdık ağaçları. Her bir ağacımıza meleklerimizin ismini verdik. Çevre düzenlemesini de yapıp çocuklarımızın isimlerini ağaçlara astığımız gibi toprak zemine de koyacağız” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu