EkonomiGenelKıbrısManşet

Maliye Bakanı Şan, Balıkçılar Birliği’ni, kabul etti

Maliye Bakanı Alişan Şan, KKTC Balıkçılar Birliği’nin alacağı olan mazot desteğinin ödemelerine gelecek hafta başlanacağını söyledi.

Maliye Bakanı Alişan Şan, KKTC Balıkçılar Birliği’nin alacağı olan mazot desteğinin ödemelerine gelecek hafta başlanacağını söyledi.

Maliye Bakanı Alişan Şan, KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan ile As Başkan Hür Alevkayalı’yı kabul etti.

Bakan Şan, bakanlıkta gerçekleşen kabulde, balıkçıların sorun ve taleplerini dinledi.

Geçimini balıkçılıkla sağlayan esnafın destekleneceğini belirten Maliye Bakanı Şan, KKTC Balıkçılar Birliği’nin alacağı olan mazot desteğinin ödemelerine gelecek hafta başlanacağını belirtti.

Maliye Bakanı Alişan Şan, tüm sektör ve paydaşlarla diyalogdan yana bir tutum izlediklerini kaydederken, öneri ve projelere de daima açık olduklarının altını çizdi.

ATAKAN

Nezaket ziyaretinde bulunan KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan ise Maliye Bakanı Alişan Şan’a görevinde başarılar diledi. Balıkçılık sektörünün sorun, sıkıntı ve taleplerini aktardı.

Başkan Atakan, hem küresel, hem de yerel anlamda bazı ciddi ekonomik sorunlar yaşamakta olduklarını ve sektörün tükenme noktasına geldiğini belitti.

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Maliye Bakanı Alişan Şan’a, sektörün sıkıntılarının bir önce giderilmesi için; “Vergisiz akaryakıt desteği konusunda, 2021 yılına ait ödenmemiş mazot desteğinin ödenmesi, balıkçılık sektörün sürdürülebilmesi için, projeler karşılığı desteklenip, özellikle gençlerin teşvik edilmesi ve döviz krizinin yaşandığı bu dönemde ödemelerin zamanında ödenmesi” gibi taleplerini iletti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu