EkonomiKıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Maliye Bakanlığı’nda deprem

Maliye konusunda ülkedeki en tecrübeli isimlerden, tüm kamu hayatını Maliye Bakanlığı'nda geçirmiş olan ve pandemi sürecinde ülke maliyesini başarılı bir şekilde yöneten Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, görevden alındı, yerine Dursun Oğuz atandı.

GIYNIK ÖZEL

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğu ve açıkladığı UBP-DP-YDP azınlık hükümeti kabinesinde ülkede şok etkisi yaratan bir görev değişikliği yaşandı.

Saner, söz konusu görev değişikliği ve yeni görevlendirmenin herkes gibi Amcaoğlu ve Oğuz tarafından da tüm toplumla aynı anda öğrenildiğini açıkladı.

Maliye konusunda ülkedeki en tecrübeli isimlerden, tüm kamu hayatını Maliye Bakanlığı’nda geçirmiş olan ve pandemi sürecinde ülke maliyesini başarılı bir şekilde yöneten Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, görevden alındı, yerine Dursun Oğuz atandı.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun Saner kabinesinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak görevlendirilmesi büyük şaşkınlık yarattı.

Amcaoğlu’nun yerine ise, Sivil Savunma Teşkilatı geçmişi olan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz atandı. Türkiye Cumhuriyeti yönetimine yakınlığıyla bilinen Dursun Oğuz’un ülke maliyesinin başına getirilmesi dikkat çekti. Dursun Oğuz ile Olgun Amcaoğlu arasındaki görev değişikliğinin Türkiye Cumhuriyeti yönetiminin talebiyle olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın da bu görev değişikliğine onay ve destek verdiği öne sürüldü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu