EkonomiGenelKıbrısManşet

Maliye bu kez TÜK için borçlandı

Maliye Bakanlığı, Cypfruvex’ten sonra Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) için de 50 milyon TL’lik hazine bonosu ihracı gerçekleştirdi.

Maliye Bakanlığı, Cypfruvex’ten sonra Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) için de 50 milyon TL’lik hazine bonosu ihracı gerçekleştirdi.

KKTC Merkez Bankası (KKTCMB) tarafından bugün yapılan “Özel Tertip DİBS İhraç Duyurusu”na göre borç %26 faizle iskontolu olarak alındı.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama şöyle:
“Toprak Ürünleri Kurumu’nun kısa vadeli finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla, KKTC Maliye Bakanlığı’nca, KKTC Merkez Bankası aracılığıyla, 24 Ağustos 2022 tarihinde aşağıda detayları belirtilen 61 gün
vadeli İkrazen Özel Tertip Hazine Bonosu ihracı gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu hazine bonosu bedelinin KKTC Maliye Bakanlığı’na aynı şartlarda geri ödenmesi için Toprak Ürünleri Kurumu ile KKTC Maliye Bakanlığı arasında İkraz Sözleşmesi imzalanmıştır.”

Maliye Bakanlığı 2 Ağustos’ta da Kıbrıs Meyve Sebze ‘Cypfruvex’ İşletmecilik Ltd. için de aynı yöntemle 10 milyon 600 bin TL borç almıştı.

İkrazen borçlanma, “Maliye Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına, söz konusu kuruluşların borçlandırılması suretiyle çıkarılan Özel tertip Devlet İç Borçlanma Senetleri” olarak tanımlanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu