EkonomiKıbrısManşetSağlıkTürkiye

Mamülcü: Kamu Maliyesi’nin yararına olan hiçbir açılımı kabul etmiyoruz

Araçların seyrüsefer harçlarından kredi taksitlerine kadar öteleme önerilerinin olduğunu kaydeden İŞAD Başkanı Mamülcü, "Kamu Maliyesinin yararına olan hiçbir açılmayı kabul etmiyoruz" diyerek, borcu borç ile kapatma yöntemine gidilmemesi gerektiğini dile getirdi

GIYNIK ÖZEL – ELİF DÜLGER

Ülkemizde, COVID-19 salgınında en kötü dönemi yaşarken, diğer yandan da ekonominin nasıl ayakta tutulacağı tartışılıyor. Gözler hükümetin açıklayacağı ekonomik tedbir ve destek paketinde. Konuyla ilgili BRT’de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan İş İnsanları Derneği (İŞAD) Başkanı Enver Mamülcü, kendileri tarafından hükümete sunulan 14 maddelik acil durum planının yürürlüğe girmesini talep ettiklerini ifade etti.

“BORCU BORÇ İLE KAPATAMAYIZ”

Araçların seyrüsefer harçlarından kredi taksitlerine kadar öteleme önerilerinin olduğunu kaydeden Mamülcü, “Kamu Maliyesinin yararına olan hiçbir açılmayı kabul etmiyoruz” diyerek, borcu borç ile kapatma yöntemine gidilmemesi gerektiğini dile getirdi.

“TÜRKİYE VE GÜNEY KIBRIS GEREKLİ DESTEKLERİ SAĞLADI”

“Diğer ülkelere baktığımız zaman hafta içi kısmi kapanma, hafta sonları tam kapanma uygulanıyor. Ateşi yavaş yavaş söndürme noktasında kural düzenlemelerindeki bakış açısını göz önünden bulundurmalıyız” diyen Mamülcü, “Tam kapanırsak hükümet bizi ödeyemez öyle bir gücü yok. Türkiye ve Güney Kıbrıs tam kapandığında dönüp kobilerin ödemesini yaptı” dedi. “Öğrencileri adaya getirmek bizim dinamiklerimizin çalışmamasına neden oldu. Öğrenciler için yeterli yerimiz vardır. Öğrencilerin önce yurtlara daha sonrasında fiziki alanlara geçirilmesi lazım.

“TEFECİLER OTAYA ÇIKACAK”

Borç ile borç ödenmez diyen Mamülcü, “Taksitler ve ödemeler ötelenmezse elimizde olması gereken miktar olmayacak. Gerekli kolaylıklar sağlanmazsa herkes malını mülkünü satıp ekonomiyi daha zor bir döneme sokacaktır ve tefeciler ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu