KıbrısManşet

Manavoğlu: Saner; ‘vizyonsuz’, Arıklı; ‘bel altı’ vuruyor

HP Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, Gündem Kıbrıs'ta Çiğdem Aydın'ın konuğu olarak hem hükümete hem Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı'ya hem de Başbakan Ersan Saner'e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Hükümetin bu ülke için şanssızlık olduğunu ifade eden Manavoğlu, birilerinin de gerçek yüzünün görülmesi için de şans olduğunu belirtti.

MANAVOĞLU’NDAN ARIKLI’YA SERT ELEŞTİRİ; İYİ NİYET YOK, AHLAKİ AÇIDAN EKSİKLİĞİ VAR

Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’nın ve Başbakan Ersan Saner’in muhalefet olduğu dönemde Meclis Genel Kurulu kürsüsünden ‘bol keseden’ attığını aktaran Manavoğlu, “Şimdi iktidardalar ve ne yaptıklarını görüyoruz. Erhan Bey’in yönetememesini geçtim Erhan Bey’in insani eksikliği ve ahlak açısından da eksikliği olduğunu düşünüyorum. Erhan Bey’in hamuru belli ve bu hamur ülkeyi uçuruma sürükler” diyerek Bakan Arıklı’nın yapmış olduğu açıklamaların bel altı olduğunu ve makamına yakışmadığının vurgusunu yaptı.

“Bu kadar küçük bir toplumda halkın huzur, mutluluk refahı için iyi niyet olması gerekiyor” ifadelerine yer veren Gülşah Sanver Manavoğlu, Erhan Arıklı’nın ülkeyi yönetemediğini ifade ederek, “Uzun yıllardır Erhan Bey’i tanırım kendisi siyaset yapamıyor, o çekilsin ben daha iyi yönetirim demiyorum ancak yönetemiyor, başaramıyor. İyi niyet olması gerekiyor ancak iyi niyet yok. İyi niyetin olmadığı yerde barış, huzur, mutluluk olmaz birliktelik olmaz. Bunu bölen her siyasiyi de ben sıfırla çarparım makamı benim için önemli değil” şeklinde konuştu.

MANAVOĞLU’NDAN BAŞBAKAN SANER’E ‘VİZYONSUZ’ ELEŞTİRİSİ

Başbakan Ersan Saner’e de ‘vizyonsuz’ eleştirisini yapan Manavoğlu, “Saner, ‘en iyi’ Çalışma Bakanı, ‘en iyi’ Ulaştırma Bakanı ve şuan baktığınızda da kendini ‘en iyi’ Başbakan olarak görüyor kendisini. İmar Planı’ndaki itirazları hiçbir öneri sunmadan o işi baltalamaya çalışması ve emirname ile sonuçlanmasına sebep olması ve buna rağmen de Başbakan olduğu halde İmar Planı noktasında bir adım dahi atamaması vizyonu olmadığını ortaya çıkarır” şeklinde konuşarak Başbakan Ersan Saner’in yapmış olduğu konuşmaları da ‘hamasi’ olarak değerlendirdi.

“HERKESİN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI”

Başbakan Ersan Saner ile Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya yönelik yapmış olduğu eleştiriler üzerine “Evet hükümet ülkeyi yönetemiyor ancak iyi ki bu hükümet seçildi herkesin gerçek yüzü ve karakteri ortaya çıktı. Vatandaş kişisel menfaatler ile ülke yönetildiğini gördü” değerlendirmesi ile eleştirilerini gerçekleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu