DünyaEkonomiManşetSpor

Manchester City, Metaverse’de Etihad Stadyumu inşa edecek

Ünlü futbol takımı, taraftarların dünya çapında canlı ve kayıtlı maçların bir parçası olabilmesi için Metaverse'de ikonik stadyumu inşa etmenin ilk aşamalarına başladı

Ünlü futbol takımı, taraftarların dünya çapında canlı ve kayıtlı maçların bir parçası olabilmesi için Metaverse’de ikonik stadyumu inşa etmenin ilk aşamalarına başladı.

Premier Lig şampiyonu Manchester City ve yeni ortağı Sony, takımın Metaverse’deki merkezi olacak Etihad Stadyumu’nun sanal bir kopyasını oluşturmaya başladı.

Etihad Stadyumu, şu anda İngiltere Premier Lig’de lider olan  Manchester City’nin kendi stadı. Takım, 18 Şubat’ta Sony ile sanal gerçeklik uzmanlarına yan kuruluş Hawk-Eye’ın görüntü analizi ve iskelet izleme teknolojisini kullanmalarını sağlayacak üç yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Manchester City, taraftarların sanal bir stadyuma sahip olmanın tüm avantajlarından yararlanmasını umuyor. Covid kısıtlamaları hala bazıları için seyahat seçeneklerini engelliyor olsa da; maçları sürükleyici bir Metaverse ortamında izleme yeteneği, bir stadyum ortamının tadını tekrar çıkarmak isteyen taraftarlar için yeni bir fırsat olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu