KıbrısManşet

Manisoy: Halkın seçtiği başkan ve meclis üyeleri bypass edilmeye çalışılıyor

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Belediyeler Reformu kapsamı altında belediyelerin birleştirilmek istenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Belediyeler Reformu kapsamı altında belediyelerin birleştirilmek istenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Manisoy, kendisinden ve meclis üyelerinden reformla ilgili görüş alınmadığını belirterek, Alayköy Belediye meclisi by pass edilerek belediyenin başka bir kuruma bağlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Belediyeler Birliğinin tavrının nereye dayandığını anlamlandıramadıklarını anlatan Manisoy, bu noktadan çıkarılabilecek tek bir sonucun Belediyeler Birliğinin belediyeleri temsil etmediği olduğunu vurguladı.

Alayköy Belediyesi’nin borcu olmadığını ifade eden Manisoy, “Yerel Yönetimler Reformu ile uzaktan yakından herhangi bir alakamız ve onayımız yoktur” dedi

Hulusi Manisoy’un yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Kamuoyuna duyuru,

Son günlerde yeniden gündeme gelen Yerel Yönetimler Reformu ile belediyemiz, başka kurumlara bağlanmaya ve belde halkının iradesi ile seçilen Belediye Başbakanımız ve Belediye Meclisimiz bypass edilmeye çalışılmaktadır. Şahsıma ve veya Belediye Meclis Üyelerimize bu konu hakkında herhangi bir fikir sorulmamış, görüş bildirmemiz de talep edilmemiştir. Yaşanan bu gelişmeleri üzülerek takip ettiğimizi ve iş bu reforma destek veren Belediyeler Birliğinin tavrının nereye dayandığını anlamlandıramadığımızı belirtmek isteriz. Bu noktadan çıkarılabilecek tek bir sonuç vardır o da Belediyeler Birliğinin bizi temsil etmediğidir.

Belediyemiz, içinden geçtiğimiz bu zorlu ekonomik koşullarda herhangi bir borcu olmayan ve hiçbir dış kaynağa ihtiyaç duymadan ülkemizin kendi ayakları üzerinde duran yegâne kuruluşlarından biridir. Himayesi altında bulunan ve günden güne gelişen dört köye ve üç farklı sanayi bölgesine dün ve bugün olduğu gibi yarın ve her daim eksiksiz hizmet vermeye devam edecektir.

Tüm kamuoyuna ve halkımıza bildirmek isteriz ki, yapılması planlanan bu altı boş, gelişi güzel hazırlanmış, amacı sadece iş yapıyormuş gibi görünmek olan Yerel Yönetimler Reformu ile uzaktan yakından herhangi bir alakamız ve onayımız yoktur”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu