GenelKıbrısManşet

Manisoy: Mal sahibinden yılbaşına kadar müsaade istedim o da elektriğimi kesti

Döviz artınca bir anda kirası 30 bine yükselen dükkan sahibi derdine çare arıyor.

Döviz artınca bir anda kirası 30 bine yükselen dükkan sahibi derdine çare arıyor.

Gönyeli Concorde otel karşısında küçük bir offlicence işleten Osman Manisoy hizmet verdiği marketten mal sahibi tarafından çıkarılmak istemesine isyan etti.

1200 Sterlin olan kirasının 10 bin TL’den 30 bine yükseldiğini kaydeden Manisoy, döviz karşısında battığını belirterek, tüm emekliliğimi buraya yatırdım bir günde çıkmak mümkün mü bu işler bu kadar kolay mı diyerek sitemde bulundu.

Gıynık’a açıklamalarda bulunan Manisoy, mal sahibi ile uzlaşmak istediğini ancak mal sahibinin uzlaşıya yanaşmadığı gibi dükkanın elektriğini de keserek dükkanda buzdolabında bulunan malların da bozulmasına neden oldu. Çaresiz kalan Manisoy, komşu bir dükkandan elektrik çekince de mal sahibi diğer dükkan sahibini tehdit ederek elektrik verilesine de engel oldu. Manisoy ise çareyi jeneratör almakta buldu.

Kirasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen Manisoy,  Her gün avukatlar kağıt yolluyor, anlaşmaya gelmiyor elektrik kesiyor. Komşudan elektrik aldım onu da tehdit ediyor. İnsanlarda çekiniyor elektriği vermiyor. Mecburen jeneratör aldık. Yılbaşı’na kadar müsaade et işleyim, satışımı yapıp kiranı vereyim diyorum onu da kabul etmiyor. Tüm emekliliğimi buraya yatırdım bir günde boşalt diyor. Bu işler bu kadar basit mi?” diye sordu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu