DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Maraş, bu kez Las Vegas oluyor!

İngiltere’de yayımlanan “Daily Express” gazetesi Maraş’la ilgili yeni bir söylentiye imza attı:

İngiltere’de yayımlanan “Daily Express” gazetesi Maraş’la ilgili yeni bir söylentiye imza attı:

 

MİLYAR DOLARLIK PROJE
Hayalet şehir Maraş ile ilgili spekülasyonlara dayalı haber yapan basın kuruluşu kervanına İngiltere’nin aşırı sağcı tutumuyla bilinen “Daily Express” gazetesi de eklendi. Daily Express Pazartesi günü yayınladığı bir habere Kral Charles’ın da adını karıştırarak, “Maraş’ın Akdeniz’deki Las Vegas’a dönüştürülmesi planı” olduğunu ileri sürdü. Dünyanın dört bir yanından milyarder işadamlarının ve dünyanın en başarılı otelcilerinden oluşan bir konsorsiyumun milyar sterlinlik projesi için Maraş’ın en iyi yer olduğunu yazan gazete, bu planın diplomatik tartışmaya neden olacağını da savundu. Maraş’tan “yıldızların eski oyun alanı” olarak söz edilirken, Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Richard Burton, Raquel Welch ve Brigitte Bardot’un isimleri sayıldı.

KRAL CHARLES’IN OTELİ İDDİASI
Gazete haberinde bu planın, Birleşmiş Milletler ve Rum Yönetimi tarafından engellenebileceğini, ayrıca Kral Charles için de sorun yaratabileceğinden söz etti. İngiliz basını Kral Charles’ın isminin müdahil olmasının, KKTC’nin; Maraş sahilinde bulunan “Golden Sands” isimli otelin İngiliz monarşisine ait olduğundan söz etmesiyle ilişkili olduğunu belirtirken, İngiliz Kraliyet ailesinin bu otelin Charles’a ait olduğunu yalanladığı da anımsatıldı. Avrupa’nın, ABD’deki başarılı örnek Las Vegas’a karşı dünyanın her köşesinden turist çekebilecek bir rakip bulmasının zamanı geldiğinden söz edilen haberde, Maraş’ın bu rol için uygun olduğundan söz edildi.

HABER RUM BASININDA
Maraş’ın Las Vegas’a dönüştürülmesi planı konusundaki haber dün Rum basınında da yer aldı. Alithia, haberinde milyarder iş insanlarından oluşan konsorsiyumun önerisinin, otelcilik sektöründe başarılı olan ve Maraş bölgesini 1 milyar sterlinlik girişim için en iyi yer olarak görenler tarafından da desteklendiği ifade edildi. Gazete, İngiliz gazetesine atıfta bulunarak söz konusu planın, Maraş bölgesinde lüks otelleri, onlarca kumarhaneyi, mağazaları, pahalı restoranları öngördüğünü yazdı. Habere ayrıca, Politis, Fileleftheros ve Haravgi gazeteleri de geniş yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu