KıbrısManşetSağlık

Maraşuna: “Tek bir insana bu kadar iş yüklenemez”

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki son endokrinolog, Doç. Dr. Umut Maraşuna, iş yüküne dayanamayarak istifa ederken, giderayak son sözleri gündeme damga vurdu

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki son endokrinolog, Doç. Dr. Umut Maraşuna, iş yüküne dayanamayarak istifa ederken, giderayak son sözleri gündeme damga vurdu:

“ROBOT OLSA YANAR”

Eski Başhekim Dizdarlı’dan istifa yorumu: Sağlık hizmetlerinde 15 yıl geriye gittik

“İŞ YÜKÜNE DAYANAMAYARAK İSTİFA ETTİ”… Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki tek Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Umut Maraşuna, istihdam eksikliğine dayalı artan iş yüküne dayanamayarak görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifasına ilişkin nedenleri, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Doç. Dr. Maraşuna, hastanedeki tek endokrinologun kendisi olduğunu ifade ederek, “Tek bir insana bu kadar iş yüklenemez… Adadaki tüm diyabetlilerin, tiroit hastalarının idari ve acil yükü yüklenemez” dedi. Sistemin değişeceğine dair inancının olmadığını vurgulayan Maraşuna, “Mevcut yapı düzeltilmediği takdirde benden sonra oraya bir robot bile görevlendirilse, o robot yanar” yorumunda bulundu.

“TEK BİR İNSANA BU KADAR İŞ YÜKLENEMEZ”… Doç. Dr. Umut Maraşuna istifa gerekçesini, “Bugün kamuda birikmiş izinlerimin son günü. Yarından itibaren resmi olarak kamu görevlisi değilim. Gündemi fazlasıyla meşgul ettiğimden dolayı konuya nokta koymak maksadıyla yazıyorum. KKTC Sağlık Bakanlığı’na istifamı sundum. 2012’den beridir sürdürdüğüm görevim burada son bulmuş oldu. Kararımdan vazgeçirmek için idari kadrodan çok arayan, çabalayan oldu. Ancak mevcut sistemin değişeceğine inanmıyorum. Hastanede Endokrinolog kalmaması beni fazlasıyla üzmüştür. Ancak tek bir insana bu kadar iş yüklenemez, tüm adadaki tüm diyabetlilerin, tiroit hastalarının vs. idari ve tüm acil/elektif yükü yüklenemez. Mevcut yapı düzeltilmediği takdirde benden sonra oraya bir robot bile görevlendirilse, o robot yanar” sözleriyle sıraladı. Maraşuna, “Son sözüm şu. Lütfen artık hastaneye dönmem için beni aramayın. Kararım kesin” dedi.

DİZDARLI: BEŞ ALTI YIL SONRASINI KURTARALIM… Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, Doktor Umut Maraşuna’nın istifa etmesi üzerine, hastanede artık Endokrinoloji Uzmanı da olmadığına dikkat çekerek, Sağlık Bakanı’na çağrıda bulundu. “Sağlık bakanı işi gücü bırak. Hemen tıp fakültelerinde eğitim gören 4, 5 ve 6 sınıflara ulaş. Onları ihtiyaç duyulan alanlara yönelt. Teşvik için burs ve kontenjan sağla ve bu uygulamayı devam ettir. Bugünleri kaybettik en azından beş altı yıl sonrasını kurtaralım” ifadelerini kullandı. “Değerli hekim arkadaşım Dr. Umut Maraşuna’nın istifa mektubu ile bilinen olay resmileşti. Hastanelerimizde acil uzmanı, gasrohepatoenterelog, immünolog ve allergolog yoktu. Artık endokrinolog da resmen yok. Plastik ve rekonstruktif cerrah mecburi hizmetçi. Adli tabip, spor hekimi ve nükleer tıpçı bir tane” diyen Dizdarlı, hastanenin 15 yıl geriye gittiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu