Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

‘Mars, çok uzun zaman önce Dünya’ya benziyordu’

NASA'dan bilim insanı Dr. Becky McCauley Rench, Mars'ın 'çok, çok uzun zaman önce' Dünya'ya benzediğini ortaya çıkardı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

NASA’dan bilim insanı Dr. Becky McCauley Rench, Mars’ın ‘çok, çok uzun zaman önce’ Dünya’ya benzediğini ortaya çıkardı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) bilim insanı Dr. Becky McCauley Rench, eski haliyle Mars’ın Dünya’ya benzediğini ortaya koydu.

Dr. Rench ile NASA tarafından bir kesiti Instagram’da paylaşılan röportajında, Mars’ın Dünya’ya hiç benzeyip benzemediği yönündeki soruya, “Evet, öyle olduğunu düşünüyoruz” yanıtını verdi.

Rench, Kızıl Gezegen’in her zaman bugünkü kadar kurak olmadığını, Dünya’ya benzer şekilde Mars’ın da mevsimleri, kutup buzulları, kanyonları ve atmosferi olduğunu söyledi.

Bilim insanı, “Antik Mars, Dünya’ya benzer şekilde daha nemli ve daha sıcak olabilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rench’e göre, bir zamanlar Mars’ta da volkanik aktiviteler, seller ve diğer doğa olayları yaşanıyordu.

Dr. Rench, 4 milyar yıl önce Güneş Sistemi kurulduğu sırada, Mars ve Dünya’nın ‘aynı malzemelerden oluştuğunu ve çok benzer göründüğünü’ belirtti.

Her iki gezegenin de bir çekirdeğe, kayalık bir mantoya ve katı bir kabuğa sahip olduğunu dile getiren Rench, ayrıca Mars’ın bir zamanlar gölleri, akarsuları ve hatta belki de bir kuzey okyanusu olduğunu da sözlerine ekledi.

Bilim insanı, Kızıl Gezege’nin bir zamanlar ılık ve nemli olmasına rağmen, şimdi soğuk ve kuru bir yer olduğunu ifade ederek, Dünya’nın levha tektoniği ve yaşamın gelişimi ile ilerlediğini açıkladı.

Ancak Rench’e göre Mars’ın jeolojik aktivitesi azaldı, su kaybetti ve zamanla çok daha kuru bir gezegen haline geldi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu