DünyaManşetSporYaşam

Mas de un futbolista

‘İşadamı; İş insanı oldu, bilim adamı da; bilim insanı’ oldu bu çağda. Olabilir, isteyen istediği haltı olabilir ama ‘insan olabilmek’ ne yüce bir duygudur insan olana!

Türkiye/Türkçe Müzik Tarihi’nin en iyisi sanatçı Mirage’ın eski vokalisti ve sonradan solo takılan Teoman’ı bilirsiniz. Birkaç yıl güya rahatlığı seçti ve müzik yapmayı bıraktı yurdumuz rokçusu. Bu aralar yine ha bire Twitter’den sallıyor muhterem.

Son Twitter girişi de onun “9 Altın Kural”ı dahilinde. İçlerinden biri de aynen şöyle; “İyi bir insan olmak, her şeyin üzerindedir. Dünya çapında 100 milyon albüm satmak çok da önemli değil. Bu sahte dünyada arada bir tereddüte düştüm ama kendim için inandığımda huzurum için pazarlık yapmam” dedi ilgili duvarında. Bay Teo ile hemfikiriz!

‘İşadamı; İş insanı oldu, bilim adamı da; bilim insanı’ oldu bu çağda. Olabilir, isteyen istediği haltı olabilir ama ‘insan olabilmek’ ne yüce bir duygudur insan olana! Emsâl mi? Alın size 22 kupa kariyerli Katalan futbolcu Andres Iniesta. Birçok spor sosyoloğu ona “Futbolun Cervantes’i” diyor.

2008 Avrupa ve 2010 Dünya Şampiyonluğu’nda fırtına gibi esen İspanyolların çizgideki atom karıncası. Yüreği büyük adam EURO 2012’de eserlerini sergilediği vakitte, eş zamanlı olarak Valencia’da da bir türlü söndürülemeyen bir yangın vardı. Maç bitti ve İspanyollar maçı kazandı. Yangın o sıralar hâlâ devam ediyordu. Millet kutlamalara devam ederken, Iniesta üzerinde ölen arkadaşı Espanyollu Dani Jarque’yi anımsatan (Dani! Ölmedin bizimlesin/ Dani! Siempre con nosotros) yazılı tişörtle, elinde telefon ha bire Valencia’daki akrabalarını arıyordu. Sonuç mu? Tüm şampiyonluk primlerini oradaki mağdurlara adadı. Performans mı? Mourinho’nun dediği gibi; “Iniesta bende olsa sahaya 10 kişi çıksam bile olur” demişti.

Entellektüel bakış açısı mı? Iniesta her deplasmana Tolstoy, Puşkin, Pablo Neruda ve Garcia Lorca’nın yazdığı bir bavul kitapla gidiyor. Topsuz oyundaki ‘insanlık vaziyetini’ zaten çoktan geçtik. Bir açıklamasında; “Bizler futbol dilencileriyiz. Ancak saha dışı davranışlarımızla zenginleşiriz” demişti. Ya bizim sporcu bebeler veya medya, onu da geçtim halk olarak ki buna dahilim ne kadar kamu yararına bağış veya faaliyet yapıyoruz? Ne kadar aydınlanıyoruz ve aydınlatıyoruz? Hade bunları da geçtim. Yardıma muhtaç biri için bugün n’aptık? Allah için bugün n’aptık? Allah bilir. Iniesta sonrası artık eski takım arkadaşı Kupa 1’li Leo Messi  mi? O da Mas de un futbolista (Bir futbolcudan fazlası).

Diğer Haberler

Başa dön tuşu