KıbrısManşetSiyaset

Maskaralık!

Güven oylamasının gerçekleştirilmesine saatler kala, küçük ortaklar DP ve YDP’nin hükümetten çekilme yönünde karar alması Başbakan Faiz Sucuoğlu dâhil herkesi şaşkınlığa uğrattı

Güven oylamasının gerçekleştirilmesine saatler kala, küçük ortaklar DP ve YDP’nin hükümetten çekilme yönünde karar alması Başbakan Faiz Sucuoğlu dâhil herkesi şaşkınlığa uğrattı.

DP ve YDP aldıkları karar ile bugün hükümete güvenoyu vermeyecek UBP’li vekilleri de kurtarmış oldu.

Toplumda siyasilere karşı öfke büyük. “Bizi aptal yerine koyduğunuzu zannederek aklımızla dalga geçiyorsunuz”

DAHA DÜNE KADAR SIRTINI SIVAZLIYORLARDI

Sistematik bir şekilde siyasette yaratılan kaos ortamı, ülkeyi çıkmaza sürüklerken, ülkede siyasi rejim değişikliğinin ayak sesleri gümbür gümbür geliyor. Üstelik ülke siyasetini çıkmaza sürükleyenler, tolumun aklıyla dalga geçercesine durumdan şikâyet edip başkanlık sistemini dillendiriyor. Daha düne kadar Başbakan Faiz Sucuoğlu ile birlikte hareket eden, Ankara’ya el ele giden, kabinede istenen değişikliğin yapılamaması nedeniyle hükümet istifa ederken Başbakan’a tam destek veren ve yeniden hükümete girmeyi koşulsuz kabul eden ortakları, Sucuoğlu’na son dakika golü attı.

TOPLUMU ÇIKMAZA SÜRÜKLEDİLER

Siyasi oyunlar ve koltuk kavgaları artık toplum için onur kırıcı bir hal almaya başladı. YDP ve DP’nin kararı sonrası sosyal medya adeta yıkıldı ve tepkiler çığ gibi büyüdü. Kapalı kapılar ardında yazılan senaryolar birer birer uygulanıyor. Daha düne kadar hükümet ortaklarının kendi arasında bir sorun olmadığını ve UBP’nin kendi içerisinde sıkıntılar yaşadığını kaydeden YDP ve DP Genel Başkanları, dün akşam parti yetkili kurullarını toplayarak, hükümete güvenoyu vermeme yani diğer bir deyişle hükümetten çekilme kararı alarak 3 günlük bayram tatili öncesinde ülkeyi yine bir maceraya sürüklediler.

SUCUOĞLU: UBP OLARAK TEHDİTLERE BOYUN EĞEMEZDİK

Başbakan Sucuoğlu, dün sabah saatlerinde yaptıkları temaslarda bir sıkıntı görünmediğini belirterek, “ne olduysa öğleden sonra oldu ve kararlarını değiştirdiler” dedi. “Benim gördüğüm ülkeyi burada bir erken genel seçim bekliyor” diyen Sucuoğlu, YDP ve DP’nin gerçekleşmesi için 100 günlük bir süre koydukları maddelerin protokolde ve bazılarının hükümet programında yer aldığını ifade ederek, “Bu nedenle yadırgadık. ‘Ya bunu imzalayacaksınız, ya da güvenoyu vermeyiz” gibi bir yaklaşımı UBP’nin kabul etmesi düşünülemez.  Güven oylamasından sonra enine boyuna konuşur ve hep birlikte karar veririz dedik. Hatta bazı maddeleri de biz eklemeyi planlıyorduk. Ama tehdit gibi bir yaklaşımı kabul edemeyiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu