ManşetTürkiye

Maske takmayan kadına polis müdahalesi

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de corona virüs denetimlerinde maske takmayan bir kadını, gözaltına almaya çalışan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan R.B. de polislerden şikayetçi oldu.

Kadıköy’de dün yapılan corona virüs denetimlerinde maskesi olmayan bir kadına polis müdahale etti. Kadının gözaltına alınması sırasında gerginlik çıktı. İstanbul Valiliği olayla ilgili açıklama yaparak, hakkında soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan Sağlık İçin Hepimiz İçin COVİD-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulmuştur.

Polis memurlarının uyarısına R.B. hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık vermiş, yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür.

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir” denildi.

Öte yandan olayla ilgili bir açıklama da Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’tan geldi. Aktaş, “Kadıköy’de yaşanan olayla ilgili tarafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, devam eden soruşturmanın çok hızlı sonuçlandırılması talimatını verdim. Hassasiyetinizin farkındayız. Biz de aynı hassasiyeti paylaşıyoruz” dedi.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılan R.B. ve görüntüleri çeken arkadaşı Z.K.’nın polis memurlarından şikayetçi olduğu öğrenildi.

R.B’nin emniyette, Osmanağa Mahallesi Söğütlüçeşme Caddesi’nde arkadaşı Z.K. ile yürüdüklerini anlatarak, şu beyanda bulunduğu öğrenildi:

“Sigara içtiğim için maskem çenemin altındaydı. O esnada polis memurları bana hitaben ‘Sen gel bakalım buraya.’ dedi. Cep telefonuyla birisini aradı ve kimlik numaramı telefondaki şahsa söyledi. Kendisine ne olduğunu sordum. Bana ‘900 lira ceza yedin, ödersin.’ dedi. Ben arkadaşım ile birlikte yanlarından ayrılıp biraz uzaklaştığımda polis memuru beni tekrar yanına çağırdı. O esnada ben de kendisine neden ceza yediğimi sordum ve itiraz ettim.”

“YERDE SÜRÜKLEDİ”

Çevrede bulunan birçok vatandaşın maskesiz dolaştığını, neden sadece kendisine ceza yazdığını ve bunu kabul etmediğini söylediğini öne süren R.B’nin, “Sonrasında polis memuru beni polis merkezine götürmek istedi. Gitmek istemedim ve arkamı dönerek yürümeye başladım. Polis memuru peşimden gelerek kolumu tuttu geriye doğru çevirerek ters kelepçe yaparak çelme taktı. Yere düştüm. Kendisine beni bırakmasını söyledim. Çevrede bulunan o kadar insana rağmen beni yerde sürüklemeye devam etti” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu