Diğer SporlarKıbrısManşetSiyasetSporToplum

Master badmintonculara federasyondan engel!

Ülkemizin master badminton sporcuları, son 3 yıldır Türkiye Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye şampiyonalarında yer alarak ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar.

Okan KARADEMİR

Ülkemizin master badminton sporcuları, son 3 yıldır Türkiye Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye şampiyonalarında yer alarak ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar.

Ancak gazetemize ulaşan bir kaynağın verdiği bilgilere göre, bunca başarıya rağmen bu sporcular adına ciddi sıkıntılar, haksızlıklar ve engellemeler yapıldığı belirtiliyor.

GYK’DAN ONAYLANMIŞ 15 BİN TL’LİK YARDIMI FEDERASYON VERMİYOR

Kaynağımızın yapmış olduğu açıklamaya göre, gerek sporu yönetenler gerekse de federasyon bu sporculara sırtını dönmüş durumda. Bu sporcuların böylesine zor bir dönemde, bu şampiyonalara katılmak için tüm yol, konaklama ve beslenme masraflarını da kendi bütçelerinden karşıladığı aktarıldı.

Kaynağımız, daha da ilginç olan konunun, bu sporcuların 2021 yılında Türkiye’de yarışmalarda gösterdikleri başarılı temsiliyet için 15 bin TL’lik bir yardım tutarının, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Spor Dairesi’nin ilgili birimleri tarafından (Genel Yönetim Kurulu) onaylanmış ve işlemin son onayı da Badminton Federasyonu’na aktarılmış olduğunu olayın üzerinden takriben 6-7 ay geçmesine rağmen Badminton Federasyonu’nun, Spor Dairesi’nin bu yazısına kasten ve bilerek yanıt vermediğini ifade etti.

SPOR DAİRESİ NEDEN HESAP SORMUYOR

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan kaynak, yaşananlarla ilgili hem sporu yönetenlere hem de federasyona bazı sorular sorulması gerektiğini de ifade ederek; Spor Dairesi’nin, bu ciddiyetsizlik ve tarafına sunulan bir yazıya bu kadar uzun süredir neden yanıt verilmediğini ayrıca bu ülkeye emek veren sporcular için oluşturulan bu yardımın ne hakla engellenip sporcuların mağdur edildiği ile ilgili federasyona hesap sorulmadığının sorgulanması gerektiğini belirtti.

SPORCULARA BU MUAMELEYE Mİ HAK EDİYOR?

Kaynağımız, 3 yıl içerisinde ülkemize bu alanda birçok madalya kazandıran, ülkemizi başarıyla ve gururla temsil eden bu sporcuların hak ettiği muamele bu mudur? şeklinde kamuoyuna bir soru yöneltti.

SPOR YÖNETİCİLİĞİNE YAKIŞMAKTA MI?

Konudan bağımsız olarak, ülkesini yurt dışında başarıyla temsil eden ve bu spora yıllardır gönül vermiş olan bu sporcu arkadaşlara yapılan bu hareketin spora, sporculuğa, spor adamlığına, spor hocalığına ve spor yöneticiliğine yakışmakta mıdır? şeklinde de ikinci bir soru yine kamuoyunun takdirine sunuldu.

Kaynağımız, bir sonraki açıklamalarında isimleri ve yaşanan olayları daha detaylı bir şekilde tanımlayarak anlatacaklarını da sözlerine ekledi.

BADMİNTONDA MASTER SPORCULARIN SON 3 YIL İÇERİSİNDE TÜRKİYE’DE ELDE ETMİŞ OLDUĞU DERECELER ŞÖYLE:

2019 SEZONU

Master Tek Kadınlar Birincisi: Ülviye Beşe

Master Karışık Çiftler Birincisi: Nevzat Denerel- Ülviye Beşe

Master Çift Erkekler İkincisi: Nevzat Denerel – …………….

2020 SEZONU

Master Tek Kadınlar Birincisi: Ülviye Beşe

Master Çift Erkekler Birincisi: Cafer Yöncü / Ümit Altın

Halk Veteran Çift Kadınlar Birincisi: Rasime Basat Keleş / Heyran Yamaç

Master Karışık Çiftler Birincisi: Cafer Yöncü / Ülviye Beşe

Halk Veteran Tek Kadınlar İkincisi: Heyran Yamaç

Halk Veteran Karışık Çiftler Üçüncüsü: Recep Kaya / Rasime Basat Keleş

2021 SEZONU

Master Tek Kadınlar Şampiyonu: Ülviye Beşe

+35 Master Çift Erkekler Şampiyonu: Cafer Yöncü / Ümit Altın

+35 Master Çift Erkekler İkincisi: Nevzat Denerel / Volkan Şener

+35 Masterler Karışık Çiftler İkincisi: Nevzat Denerel / Rasime Basat Keleş

+35 Master Karışık Çiftler Üçüncüsü: Volkan Şener / Heyran Yamaç

+40 Master Karışık Çiftler İkincisi: Cafer Yöncü / Ülviye Beşe

Diğer Haberler

Başa dön tuşu