GenelKıbrısManşet

Mavideniz cinayetinde ek tutukluluk

DEVRİM DEMİR

İskele’de geçtiğimiz hafta hunharca katledilen Hüseyin Mavideniz’in katil zanlıları yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis olağanüstü güvenlik önlemi alırken, Mavideniz’in yakınları mahkeme önüne yığıldı.

Mahkemede ifade veren Müfettiş Muavini Gürkan Kemaneci zanlıların adam öldürme, vahim zarar ve ciddi darp suçlarından tutuklandığını kaydetti. Polis 10 Ağustos tarihinde meydana gelen olayı anımsatarak zanlı Mehmet Yazıcı’nin Hüseyin Mavideniz’in yüzüne yumruk vurarak yere düşüp başını vurmasına sebebiyet verdiğini söyledi. Kemaneci zanlı Doğu Ömer Alçıner’ın yerde yatan Mavideniz’in önce eline daha sonra kasten 2 kez başını ayağı ile ezerek ölümüne sebebiyet verdiğini kaydetti.

OLAY KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE

Müfettiş Muavini Gürkan Kemaneci, kamera görüntülerinde zanlıların maktulü ağır suretle yaralayıp ölümüne sebebiyet verdiklerini söyledi. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ifade eden Kemaneci, görüntülerin incelenmesi için özel bir ekip kurulduğunu büyük bir hassasiyet ile çalıştıklarını kaydetti. 15 isimin belirlenip ifadeleri alındığını kaydeden Kemaneci, yeni görgü tanıklarının ortaya çıktığını vurgulayarak 8 gün daha tutukluluk talep etti. Mahkeme, soruşturmanın selameti için zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu