KıbrısManşetToplum

Maviş: “Bir ayağımız yargıda bir ayağımız da okullarda olacak”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, ilkokul 2’nci ve 4’üncü sınıf çocuklara okutulacak kitaplarda yapılan değişikliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Kendi tarihimizi, kültürümüzü ve kendi din algımızla yaşamamızdan rahatsız olanlar var” diyerek, kitaplardaki değişiklikle İslamofobi yaratılmaya çalışıldığını savundu

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, SİM TV’de Damla Dabis’in sunduğu ‘Haber Aktif’ programına katılarak, 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki ders kitaplarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“2 DERS KİTABI OKULLARDA BEKLETİLİYOR”

Yargıya taşınan ders kitaplarının öğretmenler gözetiminde dağıtılmadığını açıklayan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, “İmkanımız olsa bütün kitapları okulda tutacağız. İşlenebilecek düzeydeki ders kitaplarını sadece işlemek istiyorduk ancak iki kitap sadece öğrencilere dağıtılmadı” ifadesini kullandı.

“BİR AYAĞIMIZ YARGIDA BİR AYAĞIMIZ DA OKULLARDA OLACAK”

Bundan sonraki sürecin işleyişi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Burak Maviş, “Eğitim Bakanlığı, kitapları neden güncellediğine dair mahkemeye çıkacak. Yargı süreci uzayabilir. Bir ayağımız yargıda bir ayağımız da okullarda olacak” diye konuştu.

“KENDİ TARİHİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ VE DİNİMİZİ YAŞAMAMIZDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

“Kendi tarihimizi, kültürümüzü ve kendi din algımızla yaşamamızdan rahatsız olanlar var” diyen Maviş, kitaplardaki değişikliklerle İslamofobi’nin yaratılmaya çalışıldığını kaydetti.

Topluma kültürel müdahale ile baskı yapıldığının altını çizen Burak Maviş, “Kendi kültürel değerlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu