KıbrısManşet

Maypa: Doktor ve hemşirelerimize vefa borcumuz vardır

Acil Durum Pandemi Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören Serdinç Maypa, bugün hemşire ve doktorlar için yazdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Serdinç Maypa, Pandemi Hastanesi’nde çalışmakta olan doktor ve hemşirelerin bizlerin bir kahramanı olduğunun vurgusunu yaparak, “Onların bu büyük fedakarlıklarına gerekli saygıyı ve desteği göstermek hepimizin görevi ,hatta minnet duymamızı gerektiren büyük bir vefa borcumuzdur!” şeklindeki açıklamalara yer verdi.

SERDİNÇ MAYPA’NIN PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE:

⭕️ Eğer onlar olmasaydı…
(Sevgili dostlar lütfen bu yazımı çok iyi okuyun ve mümkünse empati yapın..!)
Şartlar çok zorlu…
Bırakın bir hemşireyi iki, üç hemşirenin yapması gereken işleri tek başlarına yapıyor onlar..!
Zaman zaman geriliyor, çıldırıyor, sabır taşı çatlar misali o insani duygularının, sabırlarının taşması ile, kontrol dışına da kolayca çıkabiliyorlar..

Bağırıp, çağıran tehdit edildikleri,
kaprislerine hatta hakaretlerine maruz kaldıkları hastalar ise,durmaksızın geliyor..

Ama tüm bunlara rağmen onlar yine çok kısa bir sürede toparlanıp işlerine dönebilen,emeklerini hiç acımadan en iyi bakımı ve en iyi ilgiyi de yine kendilerine hakaret eden, bağırıp çağırıp hastalığın da etkisi ile deliren o hasta insanlara gösteriyorlar!

Onlar bizim kahramanlarımız…

Onlar yaşama tutunmamızı sağlayıp Korona denen bu nalet şeyden kurtulmamıza yardımcı olan beyaz meleklerimiz !

Motivasyonumuzun kaybolduğu o kötü durumda,umutsuzluğa düşüp moralimiz tükenip, psikolojimiz darmadağın olup,yaşama gücü bizi terk ettiği o anlarda..
Kimisi çok genç yaşına rağmen kimisi ise bilge tecrübesini kullanarak..
“ sen güçlüsün bu pisliği yeneceksin” diyerek en kötü anımızda bizleri motive eden bize sahip çıkan,gerçek kahramanlarımız onlar..!

Onlara sahip çıkalım !

Onların bu büyük fedakarlıklarına gerekli saygıyı ve desteği göstermek hepimizin görevi ,hatta minnet duymamızı gerektiren büyük bir vefa borcumuzdur!

Pandemi hastanesi doktor ve hemşireleri ve diğer tüm çalışanlarının insan üstü bu gayretlerine, onların bizleri yaşatmak için verdikleri o müthiş mücadeleye saygı duymaktan asla ve asla vazgeçmeyelim onların bizler için ,hayatlarımız İçin ne kadar önemli ve değerli olduğunu sakın ha bu süreçte unutmayalım..

Çünkü bu hastalık günü gelip sizi yerden yere vurduğunda o tek başımıza kaldığınız odanızda çaresiz ve yapayalnız kalıp kımıldayamayacak duruma düşüp 39/40 derece sıcaklık ile dermanınız kalmayıp her şeyi bıraktığınız o anlarda..
“yeter artık ne olacaksa olsun bitsin artık” deyip teslim olmaya hazır olduğunuz o berbat ortamda..
Unutmayın ki yapayalnız olduğunuz çaresizliğin kol gezdiği o küçük odada, sadece yukarda Allah’ınız ve yalnız siz olacaksınız !

Ve işte tam o anda teslim olmaya hazır olup savaşmaktan vazgeçtiğiniz o durumda yanınızda ise sadece..
Vazgeçtiğinizi fark ettiği için size sırasında gerekirse fırça atarak sizi motive edecek, sizi derleyip toparlayacak sahip çıkacak sadece ve sadece bu beyaz melekleri yanınızda bulacaksınız !

Her doktorumuzu her hemşiremizi sevgi ve saygı ile kucaklıyor Allah her birinden razı olsun derken,hakkınızı helal edin diyorum…

Olmasaydınız kim bilir belki de şu an ben olmayacaktım🙏🙏🙏

Diğer Haberler

Başa dön tuşu