KıbrısManşetSiyasetToplum

Mazeretler bitmek bilmiyor

Hiç utanmadan, yüzleri zerre kızarmadan bunları söyleyenlerin, lüks otomobillere binerek gönül rahatlığı içinde Mecliste ayrılırken çocuklarımızın başına yıkılan, dökülen okulların durumunu çok da umursamadıkları ortada

Aklın kaybolduğu günlerden geçmeye devam ediyoruz. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada tamir isteyen okulları onarmak için paramız yok diyor. Yani okulların bakım ve onarımı için hükümetin kaynağı yok.

Bakan Çavuşoğlu Cumhuriyet Meclis’inde yaptığı konuşmada düşmeyen  sıva istiyorsanız  maaşlardan kesinti yapalım gerekli kaynağa erişim sağlayalım yaklaşımında. Kısacası sağlam ve güvenli okul istiyorsanız maaşınızdan kesinti yaparak bunu sağlayabiliriz, ha yok istemiyorsanız okullar çocuklarınızın başına yıkılsın yapabileceğim bir şey yok mealinde konuşuyor. Ne kadar acı değil mi?

Milyonlarca liralık vergi borçları af edilirken, birilerine milyonlarca liralık kıyak ihaleler adrese teslim edilirken, ülkeyi yönetenlerin devlet imkanları ile sürdürdükleri  ihtişamlı yaşantıları hız kesmeden müsrif bir şekilde devam ederken, yıkık dökük okulları tamir edecek kaynak bulamıyorlar. Velhasıl  evlatlarımızı ipotek altında tutan   bu anlayışın gözlerden kaçırmaya çalıştığı gerçek  her yıl yüz milyonlarca TL kaynağın; teşvik, muafiyet ve af adı altında  birilerine imkanlar yarattığıdır.

Kamu kaynaklarını belli bir zümreye sonuna kadar açan bu zihniyetin kamu mallarına dair hiçbir iyileştirmeyi yapmadığını maalesef yıllardır görerek tecrübe ediyoruz.

Hiç utanmadan, yüzleri zerre kızarmadan bunları söyleyenlerin, lüks otomobillere binerek gönül rahatlığı içinde Mecliste ayrılırken çocuklarımızın başına yıkılan, dökülen okulların durumunu çok da umursamadıkları ortada.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu