KıbrısManşetSpor

Mâzi

Brezilya; Biraz dizi, biraz Karnaval, biraz Copacabana, biraz Pele, biraz Samba ve Sambacılar, biraz futbol, biraz fakirlik, biraz “Ekmek bulamazlarsa futbol topu yesinler” merkezli bir ülkedir bildik.

Brezilya; Biraz dizi, biraz Karnaval, biraz Copacabana, biraz Pele, biraz Samba ve Sambacılar, biraz futbol, biraz fakirlik, biraz “Ekmek bulamazlarsa futbol topu yesinler” merkezli bir ülkedir bildik. “Kıbrıs nere, Brezilya nere?”yi hep sorarım kendi kendime. Neden mi? E mâlum Dünya Kupası’na dair bir’çok Kıbrıslı Türk futbolsever Brezilya taraftarı olarak maçları izler. Sebep mi? Herhalde Pele Hazretleridir kim bilir. Neyse, Kıbrıs bu işin neresinde? E Kıbrıs’ta “Mazi Kalbimde Yaradır” durumları var ya, işte bu duygularla, bu sözleri şimdilerde söyleyen birçok eski sporcu değerimiz var bildik.

Genelde sporda, özelde de futbolda dışa açılım sevdası mı? Feci bir’şekilde can verdi maalesef. Hani şu “Futbol sevdası başka sevdaya benzemez” derler ya, yalan işte.

Öyle bir sevda ki bu; Bir Caretta yavrusunun denize ulaşma özlemi gibi; Bir uçurtmanın rüzgârı beklediği gibi; Ağlayan bir bebenin emziğini beklediği gibi; Bir annenin gurbetteki oğlunu her öptüğünde, kokusunu içine çeker ve her özlediğinde burnunun kemiğinin sızladığı gibi; Dağ başında nöbet tutan sigara bağımlısı bir askerin, sigarasız kalması ve de sabahın uzak olması gibi; Sevgilisi ölmüş birinin hâlâ daha onun gömleğini öpüp, koklaması ve de cüzdanında resmini taşıması gibi.

E başka? Kârhane çıkışında bekleyen adamın, delice aşık olduğu kadının mesaisinin bitmesini beklediği gibi; Huzurevinde yaşamını sürdürmeye çalışan bir ihtiyarın evlâtlarını görmek için beklediği gibi; Bebelerin vitrinde görüp de ulaşamadığı o kırmızı bisikletin parası için bayramları beklemesi gibi; Bir genç kızın yıllardır hayranı olduğu bir pop yıldızı ile kucak kucağa fotoğraf çektirme isteği gibi;

E daha başka başka? Çılgın bir parti arifesinde atılması beklenen bir sms’e özlem gibi; Sevgililer Günü’nde yalnız olan bir gencin, o güne dair şehvetli bir’hâtırata olan özlemi gibi; Açlıktan ölecek olsa bile bir simitle karın doyurup, maç biletine talim bir’şekilde, maç saatini beklemesi gibi bir’şey bu futbol özlemi. Başka bir şeye benzemez elbet.
Sonuç mu? Bizim gibi herkesin de mâzisi kalbinde bir yaradır sayın seyirciler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu