DünyaGenelManşet

McDonald’s zora düşünce çocukları işe almaya başladı

ABD'de fast food sektöründe yaşanan işgücü sıkıntısı nedeniyle bir McDonald's şubesi 14-15 yaşındaki çocukları işe almak için ilan yayımladı.

Oregon eyaletindeki Medford bölgesinde The Biddle Road’a ait bir McDonald’s şubesi, restoranın girişine büyük bir şerit çekerek 14 ve 15 yaşındaki kişileri işe aldıklarını belirten bir ilan yerleştirdi.

Şubenin sahibi Heather Coleman, ailesinin 40 yılı aşkın süredir McDonald’s restoranlarını işlettiğini ve daha önce hiç böyle bir işgücü sıkıntısıyla karşılaşmadıklarını belirtti.

Business Insider’ın 31 Ağustos tarihli haberine göre Coleman, ilan açıldığından beri 25 kişiden iş başvurusu aldığını söyledi.

Genç çalışanların çok önemli olduğunu belirten işletmeci, “Motivasyonları var ve iş ahlakına sahipler. Teknolojiden anlıyorlar ve işlerin nasıl yürüdüğünü çok çabuk kavrıyorlar” dedi.

ABD’de çalışma yasaları eyaletten eyalete değişiyor. Öte yandan, ABD Çalışma Bakanlığı tarım dışı iş kollarında asgari çalışma yaşını 14 olarak belirlemiş durumda. Dolayısıyla, aksi yönde bir uygulama bulunmadığı sürece 14 ila 15 yaşındaki çocukların hizmet sektöründe belirlenen mesai süreleri dahilinde çalışmalarına izin veriliyor.

Önceki aylarda Ohio eyaletinde ünlü fast food zinciri Burger King’e ait bir restoranda da 14-15 yaş arasındaki çocuklar için iş ilanı yayımlanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu