DünyaEkonomiGenelManşet

McKinsey: Metaverse 2030’a kadar 5 Trilyon Dolar değerine ulaşabilir

Küresel yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Company “Metaverse’de değer yaratma” başlıklı bir rapor yayınladı.

Küresel yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Company “Metaverse’de değer yaratma” başlıklı bir rapor yayınladı.

Raporda şu ayrıntılar yer alıyor: “Çalışmamız, metaverse benimseme, potansiyeli ve davranışları nasıl değiştirebileceği konusunda 3.400’den fazla tüketici ve yöneticiyle anket yaparak başladı. Ayrıca 13 üst düzey lider ve metaverse uzmanıyla görüştük.”

McKinsey’e göre “2030’a kadar, canlı etkinliklerin yüzde 50’sinden fazlasının metaverse’de gerçekleştirilebileceği tamamen akla yatkın”.

Ek olarak, ticaretin %80’inden fazlasının metaverse etkinliklerinden etkilenebileceğini belirten firma, öğrenme, geliştirme ve işbirliğinin çoğunun metaverse’de gerçekleşebileceğini ekledi. Ayrıca McKinsey, “Ortalama bir internet kullanıcısının 2030 yılına kadar metaverse deneyimlerinde günde altı saate kadar zaman harcamasını bekliyoruz” dedi.

Rapora göre, 2022’de metaverse’e 120 milyar dolardan fazla para aktı; yani 2021’deki 57 milyon doların iki katından fazla.

Firma, “Tahminler büyük ölçüde değişiklik gösterse de, metaverse’ün 2030 yılına kadar 5 trilyon dolar kadar değer üretebileceğini tahmin ediyoruz” dedi. “Metaverse’ün 2030 yılına kadarki potansiyel etkisine ilişkin tahminimiz, yaklaşık 20 dahili ve harici uzmanla yapılan görüşmelerden elde edilen tüketici ve kurumsal kullanım durumlarının aşağıdan yukarıya görünümüne dayanmaktadır…”.

Metaverse’ün insanların ticari ve kişisel yaşamları üzerinde “büyük bir etkisi olacağına” dikkat çeken rapor sonucunda ise “2030 yılına kadar 5 trilyon dolara varan değer üretme potansiyeliyle, metaverse görmezden gelinemeyecek kadar büyük” cümlesi yer alıyor.

JPMorgan, HSBC, Standard Chartered Bank ve Fidelity Investments dahil olmak üzere birçok büyük banka ve yatırım kurumu artık metaverse’de varlık gösteriyor.

Buna ek olarak, Nisan ayında yapılan bir anket, metaverse’ün kripto için en popüler yer olacağını gösterdi ve ankete katılanların %70’i “kripto para birimi ve blokzincir teknolojisindeki ilerlemelerin metaverse’ün geleceğini şekillendirmek için kritik öneme sahip olacağını” kabul etti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu