KıbrısManşet

Meclis açılamadı; bir sonraki toplantı perşembe günü

Saat 10:00'da açılması beklenen ve açılamayan Meclis Genel Kurulu hakkında Gıynık mikrofonlarına konuşan Başbakan Ersan Saner, Meclis'in bugün açılamamasında tek suçlunun başkan vekili olduğunu ifade etti.

Meclis Genel Kurulu’nun gerçekleştirilemeyen bugünkü toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, Meclis Başkanı’nın olmadığı durumlarda Meclis Başkan Yardımcısı’nın Meclis Genel Kurulu açmakla görevli olduğunu ve Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan’ın meclisi açmasının gerektiğini aktardı.

Saner, “Açılmayan bir Meclis’te nisap sorunun olup olmadığı anlaşılamazdı. Bu durumda CTPli vekil arkadaşımız Meclis’i açması gerekiyordu ancak gelip Meclis’i açmadı ve Meclis’i en yaşlı vekilin açmasını talep ettiler” açıklamasına yer vererek, “Kim açtı kim açmadı tartışmalarına verebilecek tek yanıt meclisimizin üç hukukçusunun ortak görüşü ile bize verilen açıklamadır. Dolayısıyla kimsenin herhangi bir şey aramasına sebep yok, Meclis’in açılmamasının nedeni ilgili maddeleri yerine getirmeyen meclis başvekilindedir” diyerek  okları CTP Milletvekili Armağan Candan’a çevirdi.

Öte yandan Meclis Genel Kurulu perşembe günü denetimle devam edecek ve haftaya pazartesi günü yasama için toplanılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu