GenelKıbrısManşetSiyaset

Meclis Başkan Yardımcısı Candan: “Halk artık son noktada”

Armağan Candan, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GIYNIK ÖZEL-

 

Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Meclis çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çağlayan, pandemiden dolayı Meclis’in performansının önceki yıllara göre çok düşük olduğunu belirterek kayıp bir yıl yaşandığını söyledi.
Geçtiğimiz Mart ayından bugüne kadar yasa üretimi anlamında Meclis’te ciddi bir gerileme yaşandığını söyleyen Çağlayan, Genel Kurul noktasında; hükümetin denetlenmesi ,yeni yasaların geçirilmesi ve yeni yasaların komitelerde tartışılması konusunda çok önemli gerilemelerin yaşandığını söyledi.
1500 TL’ler konusunda değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkan Yardımcısı Çağlayan, daha önce bir ekonomi planı yapılması, ekonomik yol haritasının çok daha önceden belirlenmesi gerekliliğinden bahsetti.
Çağlayan sözlerini şöyle devam ettirdi:
“Devletin daha önce yapılacağı bir borçlanma ya da bu konudaki daha farklı girişimler insanlarımızın bu süreci biraz daha rahat geçirebilmesini sağlayabilirdi. Halk artık son noktada. Tavsiye ediyorum ilgili Bakanlara, gitsinler esnafın ne durumda olduğunu birebir görsünler. Ben bu süreçte insanların canının ne kadar yandığının idareciler tarafından hissedilmediğini düşünüyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu