GenelKıbrısManşet

Meclis Başkanı Zorlu Töre: “Eleştirileri dikkate almıyorum, ifadelerimde hiçbir yanlışlık yoktur”

-Mine İçsel

Meclis Başkanı Zorlu Töre, BRT’de Ülke Gündemi programına konuk oldu.

Programda , geçtiğimiz günlerde kullandığı “Kıbrıslı diye bir millet yoktur” ifadesini değerlendiren Töre, “kesinlikle Kıbrıslı diye bir millet yoktur, Kıbrıs milleti de yoktur. Kıbrıs Türk halkı vardır, Kıbrıs Türkü vardır” dedi.

” ‘Türkler’ ve ‘Rumlar’ diye ifade ediliyor”

Herkesin “elbette” bir milleti olduğunu söyleyen Töre, Kuzey Kıbrıs’ın Türk milletine, Güney Kıbrıs’ın Rum milletine mensup olduğunu dile getirerek bu iki milletin Kıbrıs Cumhuriyeti’nde de “Türkler” ve “Rumlar” şekilde tanımlandığını hatta müzakere masasında da “Türk tarafı” ve “Rum tarafı” olarak ifade edildiğini belirtti.

“Çizgimiz Atatürk olmalı”

Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünü hatırlatan Töre; “Bizim bu çizgide olmamız lazım, hepimiz Atatürkçüyüz” diye ekledi.

“Biz Türk’üz, bundan kimse gocunmasın”

“Kıbrıslı diye bir millet yoktur” söylemi ile ilgili kamuoyunda yaşanan eleştirilere ve tartışmalara da değinen Töre; eleştirileri dikkate almadığını belirtirken, “Kıbrıslılık” ile ilgili konuya açıklık getirmeye devam edeceğinin vurgunu yaptı. Herkesin düşüncesini ifade etmekte özgür olduğunu söyleyen Töre, ağır hakaret içeren yorumlara da gülüp geçtiğini dile getirdi; “Ben düşüncemi ifade ediyorum, kendimizi tanımlarken Kıbrıs Türk halkı deriz. Sonuçta hepimiz Türk milletinin mensubuyuz. Biz Türk’üz. Bundan kimse gocunmasın” diye ekledi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu