KıbrısManşet

Meclis Genel Kurulu açılışı gerçekleştirildi

 9’uncu dönem, 5’inci yasama yılı için Meclis Genel Kurulu'nun açılışı bugün saat 10:36'da gerçekleşti.

1 saat süren Meclis Genel Kurulu toplantısında pandemi nedeniyle konuk davet edilmedi ve törensel toplantı, basına ve halka da kapalı olarak gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nun açılış konuşması ile yeni yasama yılına başlayan Meclis Genel Kurulu, Başbakan Ersan Saner ve siyasi parti başkanlarının kürsüdeki konuşmaları ile sona erdi.

Meclis kürsüsünde açılış konuşmasını gerçekleştiren siyasi parti başkanlarının yeni yasama yılından pek umutlu olmadıklarını ifade etti.

BAŞBAKAN ERSAN SANER: İLK GÜNDEN ERKEN SEÇİM TARİHİ BELİRLENECEK

Yeni yasama yılı açılışında konuşan Başbakan Saner, Pazartesi günü Meclis açılır açılmaz ilk gündem maddelerinden birinin erken seçim tarihini belirlemek olacağını açıkladı.

“Meclisimizin seçime gideceği aşikardır” diyen Saner, “Yeni yasama yılı içerisinde birlikte yapacağımız çalışmalar için şans dilemek istiyorum. Gerek hükümet, gerekse de muhalefetle geçirdiğimiz bir yıl içerisinde eleştirilere de maruz kaldık ama herkesin KKTC’yi daha ileriye taşımak adına bu eleştirileri yaptığına inanıyorum” ifadelerini kullanarak teşekkürlerini iletti.

CEMAL ÖZYİĞİT: YENİ YIL NE KADAR HAYIRLI OLACAK EMİN DEĞİLİM 

Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit, “Yeni yıl ne kadar hayırlı olacak emin değilim hayırlı olacak mı ona hiç emin değilim geçen dönemi gördük meclisin nasıl kapanamadığı da ortada” ifadeleri ile meclis kürsüsünde hükümete yönelik eleştiri ile sözlerine başladı.

“Başbakanın son söylediği bir an önce halkın huzuruna gitmek gerekiyor halk yeniden iradesini sandığa yansıtarak hükümeti yeniden şekillendirsin” diyen Özyiğit, Başbakan Ersan Saner’in “Üç ay boyunca ülkede yeni projeleri ortaya çıkarma ve bunları somut bir şeklide halkımızın kullanımına sunma yönünde ciddi bir gayret gösterdik” sözlerine atıfta bulunarak yaşanılan üç aylık dönemi hükümetin skandalların konuşulduğu ve meclisin içinden çıkan yamalı bohça azınlık hükümeti olarak değerlendirdi.

KUDRET ÖZERSAY: KAPATAMADIĞIMIZ MECLİSİ AÇTIK; TARİHİ BİR GÜN

“Kapatamadığımız meclisi açarak bugün tarihi bir gün yaşıyoruz” sözleri ile Meclis Genel Kurulu’nun açılışında konuşmasına başlayan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Meclisin bundan sonraki çalışmaları ne kadar önemliyse geçen yaz meclisin çalışması da çok önemliydi” dedi.

“Meclis’i yaz döneminde çalıştırmadınız” diyerek hükümete eleştiride bulunan Özersay, “Bu yaz döneminde meclis komitelerini çalıştırtmadınız meşguldünüz çünkü kurultay hazırlığınız vardı. Meclis hep böyle miydi? 2018 Ocak ayı ertesinde meclis çalışmaz halde miydi? Hayır değildi?” diyerek 2020 yılına kadar bu Meclis Genel Kurulu’nun toplanma ile ilgili ciddi bir sorun yaşamadığının ifade ederek 2018 yılındaki meclis dönemi ile 2020 yılındaki meclis dönemini kıyasladı.

ERHÜRMAN: SİZİN DERDİNİZ BİR ŞEY YAPMAK DEĞİL

Meclis açılışında hükümete eleştirilerde bulunan Erhürman, “Meftaya döndürdüğünüz itibarını yerle bir ettiğiniz Meclis’in açılışındayız. Birileri bize başka bir alemden sesleniyor sanki ama gerçekle yüzleşmemiz gerekir. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakma hakkınız yok, haddiniz de yok daha fazla zorlamayın. Sizin derdiniz bir şey yapmak değil sizin derdiniz bir şey olmak. Neresinden tutsanız elinizde kalacak ama paralel evrenden bize enerji yolluyorsunuz. Bizden de hayırlı olsun denmesini bekliyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu