GenelKıbrısManşet

Meclis Genel Kurulu toplanıyor mu?

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunun bugünkü toplantısının saat 10.00’da gerçekleştirilmesi planlanıyor ancak toplanamama ihtimali de var.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunun bugünkü toplantısının saat 10.00’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun, gündemi açıklayarak toplanma çağrısı yapmasına rağmen, “çalışanların bir kısmının Koronavirüs temaslısı olduğu” gerekçesiyle bugün de toplanmama ihtimali olduğu bildirildi.

Meclis iç tüzüğü gereğince Danışma Kurulu’nun, “ara verilmesiyle ilgili kararının genel kurulda oylanamaması nedeniyle” toplantı çağrısı yapılması gerekiyor.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, geçtiğimiz pazartesi günkü meclis oturumunun bir kısım çalışanın Koronavirüs temaslısı olması gerekçesiyle yapılamayacağını açıklamış ve meclis toplanamamıştı. Açıklamada ayrıca söz konusu teknik personelin temaslı olması gerekçesiyle 21 ve 28 Nisan tarihlerinde PCR testlerini tekrarlanmaları gerektiği belirtilmiş ve bu durumdan genel kurul çalışmalarının etkilenebileceği kaydedilmişti.

Öte yandan, Meclis gündeminde, UBP Meclis Grubu’nun Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na “Ad-Hoc Komite” kurulması için sunduğu öneri de var.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu