KıbrısManşet

Meclis Genel Kurulu’nda hükümet programı tartışılıyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) – Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin programı Meclis Genel Kurulu’nda tartışılmak üzere saat 11.00’de toplandı.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Ulusal Birlik Partisi (UBP) – Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin programı Meclis Genel Kurulu’nda tartışılmak üzere saat 11.00’de toplandı.

Söz hakkı alan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümetin programına yönelik eleştirilerde bulunarak, hükümetin sunmuş olduğu programının seçime giden bir hükümetin programı olmadığını ifade ederek samimi bulmadığını aktardı.

“Hükümet programında devam edilecek ve hız verilecektir” ifadelerinin bolca yer aldığını sözlerine ekleyen Özersay, geçmiş hükümetin devam gibi bir algı oluştuğunu belirtti.

ÖZERSAY KÜRSÜDEKİ KONUŞMASINA ŞU ŞEKİLDE DEVAM ETTİ:

“Hükümetin kendisi programının başında seçime götürmek maksadı açıkça yazmaktadır.  Birkaç noktaya değinmek durumundayız buraya anasıl geldiğini hatırlamazsak bu yaşadıklarımızdan gereken dersi çıkarmazsak seçici hükümeti ya da koalisyon kursakta ülkeyi iyi yere değil kötü yere götürmüş oluruz. Bu hükümetin geçen süre zarfından doğal olan koalisyon yerine yamalı bohça gibi koalisyon kurulduğunda 1 sene içinde memleketin ve siyasetin ne hale geldiğinin hep birlikte yaşayarak gördü.”

“GEÇMİŞTEN DERS ALIN” ÇAĞRISI

UBP-DP Koalisyon hükümetin programının UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin devamı olduğunu ifade eden Özersay, geçtiğimiz 1 yıl içinde yaşanılan sorunlara dikkat çekerek “Şu anda önümüzde programı bulunan hükümet programı önceki hükümetin devamıdır sanki geçen 1 yıl yaşanmamış gibi algılamanız doğru değil o yaşanılanlar kabul edilerek ders çıkarılmalı” dedi.

“BU HÜKÜMET PROGRAMI SAMİMİ DEĞİL”

“Hükümet programı ile ilgili olarak bunları yazmak yerine 1 cümlelik bir hükümet programı yazmış olsaydınız daha samimi bulacaktık sizi” diyerek Başbakan Faiz Sucuoğlu’na seslenerek “Memleketi ocak ayında seçime götüreceğiz ve seçim yasaklarına uyacağız deseydiniz daha samimi bulurduk ve belki de Halkın Partisi olarak güven oyu vermeyi düşünebilirdik” ifadeleri ile “bu hükümet programında bulunan maddelerinin 2,5 ay içinde yapabileceğinize siz inanıyor musunuz?” sorusunu yöneltti

Son olarak Özersay, hükümet programında bulunan “Vakıflar iradesinde devam eden çalışmalarımız artarak devam edecek”  cümlesinin en “beğendiği” ve en “sevdiği” cümle olduğunun imasında bulunarak milletvekillerinin gülüşmeleri ile kürsüden indi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu